VELIKA TUGA U DOMU MAJE VOLK: Uspomenom iz mladosti oprostila se od oca Petra, poznatog filmskog i pozorišnog kritičara
Foto: Printscreen/Instagram/majazmaja59

tuga

VELIKA TUGA U DOMU MAJE VOLK: Uspomenom iz mladosti oprostila se od oca Petra, poznatog filmskog i pozorišnog kritičara

Pop kultura -

Spisateljica i scenaristkinja Maja Volk podelila je na svom Instagram profilu da je njen voljeni otac, doktor Petar Volk preminuo u 90. godini.

Petar Volk bio vrsni pozorišni i filmski kritičar, istoričar i teoretičar, a diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je filmsku i pozorišnu estetiku doktorirao 1971. godine u Pragu.

Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je 1986. godine doktorat nauka iz oblasti istorije filma. Njegova supruga bila je proslavljena dramska umetnica Mirjane Kodžić sa kojom je dobio naslednicu Maja koja je ovim tužnim povodom podelila očevu fotografiju iz mladosti.

- To je bio moj tata, kakvog ću ga pamtiti. Profesor - doktor Petar Volk upravo je otišao na drugi svet - napisala je kratko i rastužila publiku.

Petar je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je redovni profesor i šef Katedre za teoriju i istoriju, predsednik upravnog odbora Instituta za film.

Podsetimo, Maja je bila veoma vezana za roditelje, a smrt majke teško je podnela, te je neretko kancer sa kojim se borila pripisivala ogromnom bolu koji ju je izjedao. Njena naslednica Milena nasledila je dar za umetnost i scenu, kako je Volkova isticala baš na baku Mirjanu.

- Najstarije i najmlađe dete na neki način po rođenju imaju “status”, ali srednje je uvek u problemu. Zato je Milena još u detinjstvu razvila šarm ne bi li privukla pažnju. Nasledila je temperament od moje mame, glumice Mirjane Kodžić, i to je umela da koristi - ispričala je Maja ranije za "Hello".

Kurir.rs/A.A./Hello

Bonus video:

00:23

SAHRANA MERIME NJEGOMIR: Počelo OPELO, najrođeniji briznuli u plač

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track