ONA JE PONELA TITULU MIS UNIVERZUMA! Indijka izabrana za NAJLEPŠU u 2021. godini!
Foto: Promofimedia

SEDAMDESETI PO REDU IZBOR LEPOTE U IZRAELU

ONA JE PONELA TITULU MIS UNIVERZUMA! Indijka izabrana za NAJLEPŠU u 2021. godini!

Pop kultura -

Dvadesetjednogodišnja Harnaz Sandu, Mis Indije, izabrana je za Mis Univerzuma za 2021. godinu

Bolivudska glumica i model, Harnaz Sandu, pobedila je na 70. po redu izboru za Mis Univerzum u izraelskom letovalištu Ejlatu na Crvenom moru. Sandu je iza sebe ostavila 79 devojaka iz različitih zemalja. Titulu prve pratilje osvojila je Mis Paragvaja Nadia Fereira, dok je za drugu pratilju izabrana Mis Južne Afrike Lalu Msvane. Indijku je krunisala njena prethodnica Meksikanka Andrea Meza. Izbor je održan u nedelju usred noći i završen je u pet sati po lokalnom vremenu (u četiri sata po sredjoevropskom) da bi mogao da se gleda i u SAD.

Harnaz Sandu, Mis Univerzuma
foto: Promofimedia

Uzbuđena Sandu je rekla da je puna utisaka, jer je prošla 21 godina otkako je Indijka dobila krunu Mis Univerzum. Učesnice su po tradiciji nosile narodne nošnje i kupaće kostime i odgovarale na pitanja, kako bi se testirala njihova veština javnog govora. Osim dugih haljina u boji zlata, srebra i bronze prvih deset lepotica, pažnju je privukla i Filipinka Luiđi Gomez, u asimetričnoj odeći sa samo jednim rukavom i tetovažom za koju je rekla da slavi njenu ženstvenost. U top 16 ušle su predstavnice iz Amerike, Južne Afrike, Venecuele, Paragvaja, Filipina, Arube, Indije, Amerike, Velike Britanije, Japana, Bahama, Portorika, Paname, Singapura, Kolumbije i Francuske.

Biografija Harnaz Sandu rođena je 3. marta 2000. godine u Čandigaru u Indiji. Na takmičenju se predstavila kao snažna zagovornica jačanja položaja žena u svetu. Inače radi kao glumica i model, a najveća inspiracija joj je poznata Prijanka Čopra. U slobodno vreme bavi se jogom, plesom, kuvanjem, igranjem šaha i jahanjem. Sandu je bila glavni favorit kladioničara za titulu Mis Univerzuma. Već je dobro poznata u svetu modelinga jer je poslednja pobednica LIVA Mis Diva, a krunisana je i titulom Mis Indije, što je jedna od najprestižnijih nagrada. Indija je poslednji put pobedila na izboru za Mis Univerzum 1994. godine.

Postovanje epidemioloških mera Pred sam izbor, učesnice su testirane na koronavirus svakih 48 sati i morale su da poštuju propis o nošenju zaštitnih maski. Uprkos svim merama predostrožnosti, francuska takmičarka Klemans Botino testirana je pozitivno i to ubrzo po dolasku. Posle deset dana karantina rečeno je da više nije zaražena i pridružila se takmičenju.

Vesna de Vinča
foto: Damir Dervišagić

Lepota i politika

- Pobedila je Indija, država koja najviše poštuje izbore lepote. Stotine miliona Indijaca danas kliče pobedi njihove lepotice. Popularnost Miss Univerzuma je eskalirala u Indiji koja broji milijardu i 300 miliona zaljubljenika u žensku lepotu. Dakle, reč je prvo o proširenju popularnosti, a drugo o politici. Ovo takmičenje je još jedan dokaza koliko su izbori vezani za politiku. Izdvojena su ogromna sredstva, jer je Izrael želeo da renovira svoj imidž kroz izbor za Mis Univerzuma. Lobi palestinaca protiv ovog izbora u Izdraelu energično je vodio unuk Nelsona Mandele, Mandla Mandela. Mi smo, ove godine, rešili da ne šaljemo našu predstavicu, jer ne želimo da stajemo na stranu ni Izraela ni Palestinaca, izjavila je za Kurir vlasnica agecije Miss Yu, Vesna de Vinča.

(N.T. Foto: Profimedi)

02:34

MISICA PRVENSTVENO MORA DA ZNA ISTORIJU SVOJE ZEMLJE! NAKON SKANDALA NA IZBORU ZA MIS, OGLASILA SE VALENTININA KOLEGINICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track