U LABORATORIJI SAM BILA KAO DOMAĆICA U KUHINJI Forenzičarka Abi Šuto otkriva sve o ulozi koja joj je obeležila karijeru
Foto: CBS/FOX

Ekskluzivno intervju s Poli Peret

U LABORATORIJI SAM BILA KAO DOMAĆICA U KUHINJI Forenzičarka Abi Šuto otkriva sve o ulozi koja joj je obeležila karijeru

Pop kultura -

Karijeru američke glumice Poli Peret (52) obeležila je samo jedna, ali legendarna uloga. Reč je o ekscentričnoj forenzičarki Abi Šuto, koju je tokom 15 godina tumačila u 354 epizode TV krimi-drame "Mornarički istražitelji", nominovane za tri Emija. Zamišljena kao ledena kraljica britkog uma, rok zvezda među uštogljenim agentima, Polina junakinja zabavljala je gledaoce od 2003. do 2018. godine, rame uz rame sa ikonom ovog serijala, agentom Gibsom, kome je život udahnuo glumac Mark Harmon. Iako se Poli iz serije povukla u 15. sezoni, a iz glume nekoliko godina kasnije, u Srbiji je i dalje gledamo u 11. ciklusu popularnog krimića, koji se premijerno emituje na kanalu Fox Crime radnim danima od 21.05.

Poli Poter
foto: CBS/FOX

Kakvo mesto zauzima lik ove TV forenzičarke u vašem životu?

- Abi i "Mornarički istražitelji" će zauvek biti njegov važan deo. Oprostila sam se od ekipe pre nekoliko godina, ali i dalje se osećam kao deo tog tima. Kada ste deo nečega 15 godina, ne možete se tek tako probuditi i reći s tim je gotovo. Srećom, serija i dalje traje, snimljeno je 19 sezona, pa me na nekom od kanala uvek dočeka repriza neke od njih. Da ne pominjem sve ostale spinofe, koji su se razvili iz nje. Abi će zahvaljujući tome živeti i nakon što jednog dana serija zvanično bude završena.

Koje su karakterne crte Abi Šuto, koje ste sami formirali?

- Od početka je zamišljena kao crna ovca među istražiteljima. Drugačija, neko ko se ne uklapa u stereotipe i kalupe koji se očekuju u redovima snaga mira i reda. Kada sam pozvana na kasting za seriju, odmah sam znala u kom pravcu želim da vodim Abi. Na njenu pojavu publika gleda kao na rok zvezdu i često su me u početku obožavaoci serije pitali da li je Abi pankerka ili darkerka. Nisam je videla ni u jednom taboru. Oduvek je bila samo svoja, nauka je bila njen fetiš, a izgled samo način da poruči "u ovom svetu ja vladam".

Poli Poter
foto: CBS/FOX

Da li je to i glavni razlog što Abi nikada nismo videli van njene laboratorije?

- Možda je bilo nekoliko izleta u spoljni svet (smeh). Mada je Abina laboratorija upravo ono mesto gde i ja i publika najviše volimo da je vidimo. I navikla sam se na to okruženje. Vremenom sam napravila dom od njega. Ono što publika, recimo, ne zna jeste da sam laboratoriju ukrasila sitnim poklonima koje su mi obožavaoci slali. U toj laboratoriji se osećam kao domaćica u kuhinji. To je moj svemir i tačno znam kako svaki detalj u njemu funkcioniše.

Šta nam donosi 11. sezona serijala?

- Jubilarnu 250. epizodu. Ta sezona je bila zaista jedinstvena, luda vožnja na rolerkosteru. Dobili smo i novi lik, a i prvi put smo gostovali sa dve epizode u spinofu "Mornarički istražitelji: Nju Orleans", što je za sve nas bilo veliko osveženje i nesvakidašnje iskustvo. Nažalost, sve to se u mašineriji kakva je ova serija odvija veoma brzo. Čini mi se da će mi posle svih ovih godina to što nisam više uživala u toj ludoj vožnji, dok je trajala, ostati jedina neprežaljena stvar. Zaista je proletelo, a ja sam dalje ona ista Poli, koja se 2003. pojavila na kastingu i rekla: "Hej, pa mogla bih da budem ova devojka".

Plavuša zaljubljena u kriminal, rokenrol i pse

Poli je jednom istakla da su joj ljubav prema rokenrolu, psima i želja da jednog dana postane FBI agent tri najveća pokretača u životu. Studirala je pravne nauke i kriminal na univerzitetima u Minesoti i Njujorku, ali ju je život sa ovom oblašću spojio na najneočekivaniji mogući način, budući da o glumi kao profesiji nikada nije razmišljala. Međutim, posao konobarice u čuvenom "Tako-belu", gde je na rolšuama i sa plavom čiroki frizurom bila prava atrakcija za goste, brzo ju je doveo na kastinge za reklame, a uskoro i za ozbiljnije angažmane. Sve dok nije došao red na "Mornaričke istražitelje". Iako smo navikli da je duže od decenije gledamo kao crnokosu ledenu kraljicu, Poli je u stvari prirodna plavuša.

Poli Poter
foto: CBS/FOX

Kurir/ Nikola Dražović/ Foto CBS/FOX

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track