AMERIKANCI PRAVE AMEROVIZIJU: Voditelj će biti Snup Dog, s njim i POZNATA PEVAČICA! Zamišljeno da bude kao EVROVIZIJA!
Foto: Profimedia

PO UZORU NA EUROSONG

AMERIKANCI PRAVE AMEROVIZIJU: Voditelj će biti Snup Dog, s njim i POZNATA PEVAČICA! Zamišljeno da bude kao EVROVIZIJA!

Pop kultura -

Reper Snup Dog i pevačica Keli Klarkson biće voditelji Takmičenja za pesmu Amerike, nastalog po uzoru na Evroviziju.

Pomenuti festival prikazivaće se na američkoj mreži NBC. Početak šoua najavljen je za mart, a veliko finale predviđeno za 9. maj. Na njemu će učestvovati izvođači, solisti, dueti ili grupe iz svih pedeset američkih saveznih država, s područja glavnog grada Vašingtona i iz pet pridruženih američkih teritorija.

Keli Klarkson
foto: Profimedia

- Čast mi je što ću voditi Takmičenje za pesmu Amerike sa svojom "sestricom" Keli Klarkson - izjavio je Snup Dog u pisanoj izjavi za medije.

Klarkson je inače pobednica prvog izdanja Američkog idola 2002. godine, koja se razvila u jednu od najuspešnijih američkih pevačica, s dva Gremija i milionima prodatih albuma.

Snup Dog

- Velika sam zaljubljenica u koncept Evrovizije i oduševljena sam što taj muzički fenomen dolazi u Ameriku. Uzbuđena sam što ću raditi sa Snupom i ne mogu da dočekam da vidim svaku državu i teritoriju predstavljenu svojim izvođačem - rekla je pevačica.

- Evrovizija je jedan od najvećih televizijskih događaja u svetu. Zamislite da je muzika olimpijski sport i da se takmičari iz celog sveta okupe na takmičenju za zlatnu medalju. To je Evrovizija - rekao je producent "Amerovizije" Anders Lenhof u saopštenju.

Keli Klarkson
foto: Profimedia

"Takmičenje za pesmu Amerike je takmičenje koje će se prikazivati na televiziji, a ne takmičenje stvoreno samo kako bi postalo televizijski šou. Biće otvoreno za sve muzičare, nezavisno jesu li amateri ili već imaju ugovor s izdavačkom kućom. Niko nije isključen", dodao je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track