UMETNICI ZA DECU IZ TIRŠOVE Velika svirka u ATELJEU 212 kao znak sećanja na Dragoljuba Đuričića
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Lepo

UMETNICI ZA DECU IZ TIRŠOVE Velika svirka u ATELJEU 212 kao znak sećanja na Dragoljuba Đuričića

Pop kultura -

Čovek sa najvećim osmehom na domaćoj muzičkoj sceni, legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić, u martu prošle godine preminuo je od posledica

koronavirusa i ostavio nenadoknadivu prazninu. Koncert u njegovu čast, kako su saopštili organizatori, biće održan 24. februara u pozorištu Atelje 212, sa početkom u 19.30 sati.

Vlatko Stefanovski
foto: Zorana Jevtić

Đuričić je u Ateljeu jednom godišnje držao svirke na kojima je učestvovala bubnjarska elita Srbije i nekadašnje Jugoslavije. Nastup organizuje izdavačka kuća "Lempšejd medija". Sviraće Dragoljubovi bubnjari i beogradska reprezentacija bubnjara, otac i sin Vlatko i Jan Stefanovski, Ju grupa, Kerber, Nikola Čuturilo, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Đurađ Đuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić i Peđa Milanović. Program režira Milutin Petrović, a vodiće ga glumica Gorica Popović. Želja organizatora, kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta jeste da se nastavi tradicija bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se ubuduće svake godine koncertom oda počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica namenjen je Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta Atelje 212 ili onlajn.

Dragoljub Đuričić
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kurir.rs

Bonus video:

10:44

Vlatko Stefanovski prisetio se vremena sa Đuričićem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track