NOVA RUNDA RATA IZMEĐU BREDA I ANĐELINE! GLUMAC TUŽI BIVŠU SUPRUGU: Tvrdi da hoće da mu OTME ono što su godinama ZAJEDNO stvarali
Foto: Profimedia

OPET DRAMA

NOVA RUNDA RATA IZMEĐU BREDA I ANĐELINE! GLUMAC TUŽI BIVŠU SUPRUGU: Tvrdi da hoće da mu OTME ono što su godinama ZAJEDNO stvarali

Pop kultura -

Bred Pit tuži svoju bivšu suprugu Anđelinu Džoli, optužujući je da je nezakonito prodala svoj deo njihovog imanja u Fracuskoj Château Miraval.

Naime, Pit tvrdi da su se dogovorili da nijedno od njih neće prodati svoj deo imanja, na kome su se venčali 2014, bez saglasnosti druge strane, piše Page Six.

Glumac u tužbi tvrdi da je, iako je vinograd koji se nalazi u sklopu dvorca postao "njegova strast", Džoli je drsko prodala svoj udeo ruskom biznismenu Juriju Šefleru bez njegove dozvole.

Anđelina Džoli, Bred Pit
foto: Profimedia

U tužbi podnesenoj na višem sudu u Los Anđelesu, stoji:

"Džoli je prodala deo imanja bez Pitovog znanja, uskraćujući bivšem suprugu pravo na pristanak i pravo prvootkupa koji je njen poslovni subjekt dugovao njegovom... Prodala je svoj deo iako je znala da će ruski biznismen nastojati da kontroliše njegov deo imanja i posao kojem se Pit posvetio, a na taj način bi se potkopalo i Bredovo dalje ulaganje u imanje Miraval."

Inače, imanje Miraval nalazi se u selu Korens u oblasti Provansa-Alpe-Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila s 35 soba okružena je bujnim vrtovima s jezercetom, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom u koji je Pit, kako kaže, uložio veliki novac. Nekadašnji par kupio je imanje 2008. za 28.4 miliona dolara, s namerom da tamo odgajaju svoju decu i izgrade porodični vinski biznis. Par se tamo venčao 2014, da bi se razveli pet godina kasnije.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

I dok je njihov burni razvod konačno okončan, par je još uvek upleten u sudske bitke oko starateljstva nad decom i njihove zajedničke imovine. Naime, Pit je svoju ljubav prema grožđu i vinu pretvorio u multimilionski posao, te je postao jedan od vodećih svetskih proizvođača vina roze. Sudski dokumenti navode da je od 2013. Džoli potpuno prestala da učestvuje u obnovi dvorca, dok je Pit nastavio da ulaže milione dolara, što je navodno iznosilo otprilike 70 odsto ulaganja u Miraval.

U januaru 2021. Anđelina je pismeno obavestila Breda da je teška srca donela bolnu odluku. Objasnila je da je kupila Miraval s Pitom kao porodičnu firmu i kao mesto za koje je verovala da će tamo ostariti zajedno, navodi se u tužbi.

Anđelina Džoli, Bred Pit
foto: Profimedia

Zatim je odlučila da proda svoj deo, a Pit je počeo s otkupom dela imanja svoje bivše supruge. U oktobru 2021. vinsko odeljenje grupe Stoli, Tenute del Mondo, objavio je da je kupio njenih 50 odsto udjla imanja i vina koje se tamo proizvodi, a posao je počeo da kontroliše upravo ruski preduzetnik Šefler.

Prodaja je bila iznenađenje za Pita, koji tvrdi da je lišen korišćenja imanja kao svog privatnog doma i više ne može da nadzire firmu u čijem je stvaranju učestvovao i u koju je uložio milione dolara. U tužbi se dodaje:

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

"Džoli je davno prestala da doprinosi Miravalu, dok je Pit ulagao novac i znoj u vinski posao. Džoli nastoji da prigrabi dobit koju nije zaradila i povraćaj ulaganja u koje nije uložila."

"Miravalov uspeh i s njim povezan rast vrednosti omogućili su Džoli priliku da kapitalizuje Pitov uspeh i unovči ga, a da nikada nije mrdnula prstom prilikom razvijanja firme”, takođe stoji u tužbi.

"Ona traži povraćaj ulaganja koje nije napravila i dobiti koju nije zaradila", rekao je izvor upoznat sa situacijom, a koji je očito na Bredovoj strani.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:15

GLUMAC POPULARNE SRPSKE SERIJE ZAPROSIO KOLEGINICU: Marko je pitao da se uda za njega u azilu za slonove! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track