POBEDNICA EVROVIZIJE S DECOM BEŽI IZ KIJEVA, PODELILA POTRESNE SNIMKE: Bili smo četiri dana BEZ HRANE, molim vas, zaustavite RAT
Foto: Printscreen/Instagram

UŽAS

POBEDNICA EVROVIZIJE S DECOM BEŽI IZ KIJEVA, PODELILA POTRESNE SNIMKE: Bili smo četiri dana BEZ HRANE, molim vas, zaustavite RAT

Pop kultura -

Džamala, ukrajinska pevačica koja je 2016. godine pobedila na Evroviziji, oglasila se na Instagramu i opisala kako je izgledao njen beg iz domovine.

"U noći 24. februara napustili smo Kijev s našom decom i proveli gotovo četiri dana u automobilu, bez imalo hrane jer se u stanju šoka niko nije setio išta da ponese. Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali", napisala je Džamala. Poručila je kako nije mogla ranije da se javi jer nije imala interneta ili je smirivala decu tokom duge vožnje.

Džamala
foto: Printscreen/ Instagram

Objavila je i snimak na kome oko ponoći u suzama pešači prema granici s Rumunijom. Rekla je kako joj je član porodice pomogao da dođe do granice, ali je morala da nastavi peške.

Džamala
foto: Printscreen/ Instagram

"Molim vas, ne dajte im da se bore s narodom Ukrajine! Molim vas, zaustavite rat! Sačuvajte i vašu i našu decu" poručila je pevačica.

Džamala
foto: Printscreen/ Instagram

Jutros se ponovo oglasila na društvenoj mreži i objavila nekoliko potresnih fotografija i snimaka iz Kijeva, te nekoliko fotografija sa svojom decom prilikom odlaska iz domovine.

Džamala
foto: Printscreen/ Instagram

"Želim da se probudim i čujem da je to samo film. Prošlo je pet dana otkako je Rusija napala Ukrajinu. Milioni žena i dece napuštaju svoje domove, ostavljajući svoje muževe da brane zemlju. Ukrajina je ogromna, lepa i tako nezavisna. Mislim da je to ključno", napisala je Džamala.

Džamala
foto: Printscreen/ Instagram

"Toliko žrtava, ranjenih... Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumem ovaj krvavi teror. Verujem u našeg predsednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobediti. Ukrajina se ne može pobediti! Rusijo, nemoj da ćutiš! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo", zaključila je.

Podsetimo, Džamala je na Evroviziji pre šest godina pobedila s pesmom "1944".

Pesma govori o etničkom čišćenju koje su doživeli članovi njene porodice zajedno s preko 200.000 krimskih Tatara. Naime, 17. i 18. maja 1944. Staljinove snage su izvršile "kolektivnu kaznu" nad Tatarima, narodom turskog porekla, a u samo dva dana iseljeno je 40.000 pripadnika ovog naroda s Krima, koji su terali u Sibir.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:34

SRPSKI DIPLOMATA OTKRIO NA ČIJOJ STRANI TREBA DA BUDE SRBIJA Rusija i Ukrajina su nam prijateljske zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track