POLUSESTRA MEGAN MARKL TUŽI VOJVOTKINJU ZBOG INTERVJUA KOD OPRE VINFRI: Traži više od 75 HILJADA dolara, a evo šta joj zamera
Foto: Profimedia

OSVETA

POLUSESTRA MEGAN MARKL TUŽI VOJVOTKINJU ZBOG INTERVJUA KOD OPRE VINFRI: Traži više od 75 HILJADA dolara, a evo šta joj zamera

Pop kultura -

Polusestra Megan Markl tužila ju je zbog navodnih lažnih izjava u intervjuu koji su ona i princ Hari dali Opri Vinfri prošle godine.

Naime, Samanta Markl podnela je tužbu u četvrtak na Floridi i optužuje vojvotkinju od Saseksa za klevetu "na temelju očito lažnih i zlonamernih izjava" koje je Megan dala u intervjuu koji su pogledali milioni širom sveta. Samanta, koja s vojvotkinjom ima zajedničkog oca Tomasa Markla, tvrdi da su Meganine navodne laži "smišljene da unište njenu reputaciju" i da su je podvrgle "poniženju, sramoti i mržnji u svetskim razmerama", navode dokumenti do kojih je došao Fox News.

Samanta Markl
foto: Profimedia

Ona tvrdi da je Megan lagala da je "jedino dete" i o tome kad je poslednji put videla Samantu. Takođe tvrdi da je Megan lagala da je Samanta promenila prezime u Markl nakon što je Megan počela da se zabavlja s princom Harijem.

Takođe optužuje Megan da je nanela štetu reputaciji njihovog oca "kako bi očuvala i promovisala lažni narativ 'od prosjakinje do princeze'". Tvrdi da je Megan lažno ostavila utisak da je pobegla iz siromaštva i radila da bi platila svoje fakultetsko obrazovanje na Univerzitetu Nortvestern.

Samanta Markl
foto: Profimedia

"Optužena nije bila prisiljena kada je imala 13 godina da radi na slabo plaćenim poslovima kako bi sastavila kraj s krajem; optužena je pohađala elitne i skupe privatne škole i časove plesa i glume u Los Anđelesu koje je plaćao njen otac. Tomas Markl je takođe platio njeno fakultetsko obrazovanje na Nortvesternu, uključujući školarinu, stanarinu i troškove života, čak je uzeo zajam da pokrije troškove", tvrdi.

Samanta zaključuje da je Meganina prava životna priča izravno protivrečna lažnoj priči i "izmišljenom narativu iz bajke", a traži odštetu veću od 75 hiljada dolara. Meganin advokat Majkl Kamp nazvao je tužbu "neutemeljenom" u intervjuu za Fox News Digital.

"Ova neutemeljena i apsurdna tužba samo je nastavak obrasca uznemirujućeg ponašanja. Posvetićemo mu minimalnu potrebnu pažnju, što je sve što zaslužuje", rekao je Kamp .

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track