KONSTRAKTINE ŠANSE ZA POBEDU NA EVROVIZIJI RASTU: Evo kako se sada kotira njena pesma, ali još jedan izvođač vreba iz prikrajka!
Foto: Nenad Kostić, Printscreen

penje se

KONSTRAKTINE ŠANSE ZA POBEDU NA EVROVIZIJI RASTU: Evo kako se sada kotira njena pesma, ali još jedan izvođač vreba iz prikrajka!

Pop kultura -

Ana Đurić Konstrakta polako, ali sigurno osvaja Evropu i njene šanse za pobedu na 66. takmičenju pesme za Evroviziju polagano rastu.

"In corpore sano" ima odlične preglede na Jutjubu, a mnogi hvale njenu izvedbu i tekst. Treba napomenuti da je ovo druga pesma iz opusa zvanog Triptih. Nema ko se nije zapitao "u čemu je tajna zdrave kose Megan Markl", a o tome su pisali i strani mediji.

Njen spot je objavljen u jutarnjim satima 11. marta na zvaničnom kanalu Evrovizije i dobio je skoro 124.000 pregleda, a njena živa verzija sa nacionalnog takmičenja koja je objavljena 7. marta na istom kanalu ima neverovatnih 937.150 pregleda.

Što se kladionice tiče, ona je najpre bila na 20. mestu.

kladionica, Konstrakta, region, Evrovizija 2022.
foto: Printscreen/eurovisionworld.com/odds/eurovision

Međutim, ona, odnosno njena pesma se u toku današnjeg dana popela za jedno mesto.

kladionice, kladionice Evrovizija
foto: Printscreen/eurovisionworld.com/odds/eurovision

Međutim, desilo se još jedno iznenađenje na kladionici, a u pitanju je Velika Britanija i Sem Rajder sa pesmom "Space man" (Astronaut).

Ovaj Englez koji je slavu stekao zanimljivim interpretacijama pesama na TikToku gde ima preko 12.000.000 pratilaca se popeo za jedno mesto, pa je sada četvriti na listi za pobedu. Naravno, kako nas je iskustvio naučilo, kladionica, pogotovu ovog tipa ume da omane jer se dešavalo da prognoze ne budu tačne.

Velika Britanija kladionica
foto: Printscreen/eurovisionworld.com/odds/eurovision

Naravno, na prvom mestu je i dalje Ukrajina i ona je neprikosnovena što se tiče šansi za pobedu. Njoj su šanse za pobedu ove nedelje porasle za 3 posto. Odmah iza nje je domaćin, Italija. Treća je Švedska (koja još nije odabrala predstavnika) pa Ujedinjeno Kraljevstvo, a zatim Grčka koju je pretekla upravo Velika Britanija.

Inače, grupa Kalush Orchestra je osvojila drugo mesto na tamošnjem izboru, te je odlučeno da će oni predstavljati Ukrajinu, a Alina Paš, koja je osvojila prvo mesto je dana objavila zbog čega je odustala od takmičenja.

Kalush Orchestra
foto: Printscreen/ Youtube

"Državljanka sam Ukrajine, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti Ukrajine. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama", napisala je nakon pobede.

"Ne želim da učestvujem u ovom virtuelnom ratu i mržnji. Ne želim više da budem u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Evroviziji. Zaista mi je žao. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju", istakla je.

Alina Paš, Ukrajina, Evrovizija
foto: Printscreen/Youtube/Eurovision Ukraine

Sve je krenulo nakon što je u javnost procurila informacija da je Alina 2015. godine posetila Krim, zbog čega su počeli da je napadaju na društvenim mrežama i prete joj. Između ostalog su joj poručili da je neprijatelj Ukrajine.

Da podsetimo, Rusija je izbačena sa ovogodišnje pesme Evrovizije koja se održava u Torinu, a ta vest je odjeknula celim svetom.

Zemlje koje su tražile da Evropska radiodifuzna unija (EBU) onemogući nastup zbog napada na Ukrajinu su: Danska, Estoinija, Finska, Island, Litvanija, Holandija, Norveška, Švedska i Ukrajina.

Evrovizija
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/A. Miletić)

Bonus video:

02:45

Prva Konstraktina izjava nakon pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track