TAKMIČENJE JE BITNO, ALI SU ŽIVOTI NAŠIH PORODICA BITNIJI: Umesto priprema za EVROVIZIJU, predstavnici Ukrajine OVAKO provode dane
Foto: Printscreen/Instagram

FAVORITI ZA POBEDU NA EVROVIZIJI

TAKMIČENJE JE BITNO, ALI SU ŽIVOTI NAŠIH PORODICA BITNIJI: Umesto priprema za EVROVIZIJU, predstavnici Ukrajine OVAKO provode dane

Pop kultura -

Predstavnici Ukrajine na ovogodišnjoj Evroviziji treba da nastupaju s pesmom "Stefania" koja je posvećena majci pevača grupe, i koja govori o izazovima jedne majke u današnjem svijetu.

"Stefania" se trenutno nalazi na samom vrhu kladionica, čime je dokazano favorit za pobedu na takmičenju, koje je takođe donelo odluku da će Rusiji učešće ove godine biti zabranjeno.

Kalush Orchestra
foto: Printscreen/ Youtube

Ipak, iako bi trebalo da se momci iz grupe Kalush Orchestra vesele događaju koji se bliži, zbog teške situacije u njihovoj zemlji to je palo u drugi plan, a sada su rekli i šta misle o svemu.

"Eurosong je za nas jako bitan, ali životi naših porodica su bitniji. Trenutno radimo sve što može pomoći Ukrajini u borbi. Oformio sam volontersku organizaciju gde pomažemo ljudima sa prevozom i lekovima kako bi se naša država ujedinila. Svi pomažemo jedni drugima i borimo se", rekao je pevač grupe Oleh Psiuk za "Dnevnik.hr."

Još na početku invazije, Oleh je u jednoj od svojih objava pokazao ujedinjenost ukrajinskog naroda dok se suočavaju sa ratom.

"Hteli su da nas razdvoje, ali su nas samo ujedinili. Ukrajinski narod je nesalomiv", napisao je tada između ostalog. Oleh je pozvao i sve svoje pratioce da mu se pridruže u pružanju pomoći.

"Pozivam sve vas kada se probudite ujutru, da prvo razmislite o tome šta možete učiniti za narod ili Ukrajinu danas. Kada svi to uradimo, ovo će se vrlo brzo završiti", istakao je frontmen.

Podsetimo, Kalush Orchestra nije prvobitno izabrani predstavnik Ukrajine na ovogodišnjem takmičenju. Prvo je na Evroviziji Ukrajinu trebalo da predstavlja Alina Paš, ali nakon optužbi da je posećivala Krim, objavila je da odustaje od takmičenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track