SERIJA U KOJOJ ZELENSKI GLUMI PREDSEDNIKA UKRAJINE PONOVO NA NETFLIKSU: Oglasili se iz kompanije i saopštili zašto su je vratili
Foto: Printscreen YouTube

NA ZAHTEV PUBLIKE

SERIJA U KOJOJ ZELENSKI GLUMI PREDSEDNIKA UKRAJINE PONOVO NA NETFLIKSU: Oglasili se iz kompanije i saopštili zašto su je vratili

Pop kultura -

Satirična serija "Sluga naroda" iz 2015. godine, u kojoj glumi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, vratila se na striming platformu Netflix.

"Tražili ste i vratilo se", napisali su na zvaničnom Tviter nalogu ove striming platforme, najavljujući povratak serije koja je od juče dostupna za gledanje.

"Sluga naroda" prati učitelja koji neočekivano postaje predsednik nakon što je video na kojem se žali na korupciju postao viralan. Trajala je tri sezone i po prvi put je prikazana 2015. u Ukrajini.

Snimanje je završeno kada je Zelenski pokrenuo stvarnu kampanju za tu poziciju 2019. godine pod zastavom nove političke stranke, koja se takođe zove Sluga naroda.

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen YouTube

Uverljivo je pobedio, prikupivši više od 73 odsto glasova, i tako postao predsednik Ukrajine kasnije te godine.

Od početka ruske invazije Ukrajine televizijske kuće poput britanskog Channel-a 4, grčkog ANT1-a i rumunskog PRO TV-a požurile su da se pridruže onima koji su već otkupili prava za prikazivanje "Sluge naroda".

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen YouTube

Mala agencija u Stokholmu proteklih dana je preplavljena ponudama za otkup televizijske serije.

- Imamo puno, puno posla. Širom sveta ljudi nam traže prava za prikazivanje - rekao je suvlasnik Eccho Rights-a, Nikola Soderland

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:42

Potresan snimak! Ukrajina: Plamen odneo sve, vatrogasci se jedva izborili sa ovom pretnjom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track