ŠON PEN UCENIO ORGANIZACIJU OSKARA, U SVE JE UMEŠAN I ZELENSKI: Ako ne uradite OVO, istopiću svoje statue! Poziva na BOJKOT
Foto: EPA/Lukasz Gagulski, AP

DO SAD JE OSVOJIO PET OSKARA

ŠON PEN UCENIO ORGANIZACIJU OSKARA, U SVE JE UMEŠAN I ZELENSKI: Ako ne uradite OVO, istopiću svoje statue! Poziva na BOJKOT

Pop kultura -

Glumac i reditelj Šon Pen obećao je da će javno istopiti svoje statue Oskara ako Akademija ne ponudi ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom prostor da govori na dodeli najprestižnije filmske nagrade na svetu.

"Ne postoji ništa veće što bi dodela Oskara mogla da učini nego da da Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama. Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentarišem da li je predsednik Zelenski to hteo ili ne", poručio je Pen u intervjuu za CNN.

Šon Pen
foto: Profimedia

"Ako je Akademija odlučila da ne podrži vođstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom decom koju pokušavaju da zaštite, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki delić te odluke biti najopsceniji trenutak u celoj istoriji Holivuda", dodao je.

Naime, Pen je tokom svoje karijere već osvojio pet Oskara.

Ranije ove nedelje, glumica Ejmi Šumer, jedna od tri voditeljke ovogodišnje ceremonije, rekla je da je predložila način da ukrajinski predsednik bude uključen ili snimi video. "Ne bojim se da idem tamo", rekla je.

Volodimir Zelenski
foto: EPA /UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

"Ali ne produciram ja Oskara."

Drugi izvori izvestili su da je Zelenski odbio poziv za doprinos putem Zoom-a.

Podsetimo, Pen je u februaru boravio u Ukrajini i Poljskoj snimajući dokumentarac o nedaćama izbeglica. Kako bi se spasio, morao je pešice da ode do granice s Poljskom.

"To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, verujem da će Putin napraviti najstrašniju grešku za celo čovečanstvo", izjavio je Pen nakon što je video stanje u Ukrajini.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:46

NACIONALIZAM NEGUJE POGREŠNE VREDNOSTI: Oskar Martines o napuštanju rodne zemlje u osmoj deceniji života (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track