KRIS ROK NE TERETI VILA SMITA: Policija bila spremna da uhapsi glumca, Rok rekao da je dobro i nije želeo da se podiže optužnica
Foto: Profimedia

Ništa od optužnice

KRIS ROK NE TERETI VILA SMITA: Policija bila spremna da uhapsi glumca, Rok rekao da je dobro i nije želeo da se podiže optužnica

Pop kultura -

Producent Oskara Vil Paker rekao je danas da je policija Los Anđelesa spremna da uhapsi ovogodišnjeg oskarovca Vila Smita nakon što je ošamario svog kolegu, glumca Krisa Roka na sceni tokom ceremonije dodele Oskara, prenosi Asošijejted pres.

Ipak, Kris Rok je rekao da je dobro i nije želeo da se podiže optužnica ili preduzima bilo koja druga istražna radnja protiv Smita.

Policija Los Anđelesa je u saopštenju nakon ceremonije u nedelju uveče rekla da su svesni incidenta i da je Rok odbio da policiji da izjavu.

Policija je u četvrtak odbila da komentariše Pakerov intervju.

U dužoj verziji emisije "Dobro jutro Ameriko", Paker je rekao kako je u početku verovao da je šamar bio insceniran.

"Mislio sam da je to deo nečega što Kris i Vil rade sami, uopšte nisam bio zabrinut", rekao je Paker.

On je nakon incidenta otišao do Roka pitajući ga da li je stvarno dobio udarac.

"Pogledao me je i rekao mi: 'Da, upravo sam dobio udarac od Muhameda Alija'", istakao je Paker.

Akademija filmske umetnosti i nauke sastala se u sredu da pokrene disciplinski postupak protiv Smita zbog kršenja standarda ponašanja grupe.

Smit bi mogao biti suspendovan, izbačen ili na drugi način sankcionisan.

Akademija je u saopštenju navela da je "Smitov postupak na 94. dodeli Oskara bio duboko šokantan, traumatičan događaj čemu se moglo svedočiti lično i na televiziji".

Ne iznoseći detalje, Akademija je rekla da je od Smita zatraženo da napusti ceremoniju u Dolbi teatru, ali je on odbio da to učini.

Vil Smit, Džejda Pinket Smit
foto: Profimedia

Smit je sa svog mesta u prvom redu izašao na binu i ošamario Roka nakon što je Rok izrekao šalu o Smitovoj supruzi, Džejdi Pinket Smit, kada je sa scene trebalo da uruči Oskara za najbolji dokumentarac.

Smit se u ponedeljak izvinio Roku, Akademiji i gledaocima, rekavši da je pogrešio.

Akademija je saopštila da Smit ima priliku da se brani u pisanoj formi, pre nego što se Odbor ponovo sastane 18. aprila.

Rok se prvi put javno osvrnuo na incident, ali samo nakratko, na početku stendap šoua u sredu uveče u Bostonu, gde je dočekan gromoglasnim ovacijama, kada je izjavio da još uvek procesuira šta se dogodilo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track