OD STRASTVENIH LJUBAVNIKA DO SMRTNIH NEPRIJATELJA: Kako su Džoni Dep i Amber Herd od bajkovite ljubavne priče postali HOROR FILM
Foto: Profimedia

DRAMA U NEKOLIKO ČINOVA

OD STRASTVENIH LJUBAVNIKA DO SMRTNIH NEPRIJATELJA: Kako su Džoni Dep i Amber Herd od bajkovite ljubavne priče postali HOROR FILM

Pop kultura -

Advokatski tim holivudske filmske zvezde, Džonija Depa, predao je sudskoj poroti na uvid materijale iz tužbe za klevetu koju je glumac podigao protiv bivše supruge, Amber Herd, čime je pokrenuto najnovije poglavlje u dugotrajnoj pravnoj bici između dvoje bivših supružnika.

Dep tvrdi da ga je Herd oklevetala u članku Washington Posta u decembru 2018. godine u kome tvrdi da je s njim proživela porodično nasilje.

U članku se Dep nijednom ne pominje imenom, ali je njegov advokat Bendžamin Ču porotnicima rekao kako je u potpunosti jasno da je Herd pisala o njemu.

Njihova ljubavna priča izgledala je ovako:

Džoni Dep, Amber Herd
foto: Profimedia

Upoznali se na setu

Džoni i Amber su se upoznali 2011. godine na snimanju filma "Portorikanske noći: dnevnik opijanja" i tu počinje njihova burna ljubavna priča.

U tom filmu Dep je glumio Pola Kempa, novinara koji se zaposlio u Puerto Riku u "Dnevniku ruma", a Herd je glumila Čenalt, ženu verenu za drugog muškarca, koga je Kemp odmah oduševio.

- Raditi s Džonijem nije bilo mučenje. Bilo je bolje nego što sam ikad zamišljala, što stvarno nešto govori - rekla je Herd za Vogue 2011. godine.

Krenuli su tajni izlasci, a sve je 2014. začinio i verenički prsten. Nakon nekoliko godina veze, Dep i Herd venčali su se na vrlo intimnoj ceremoniji u svom domu u Los Anđelesu.

Amber Herd
foto: Profimedia

Usledio je razvod i optužbe

Međutim, svega dve godine kasnije, bračnoj idili dolazi kraj. Herd je 2016. podnela zahtev za razvod od Depa i zatražila zabranu prilaska. Navela je da ju je Dep fizički zlostavljao tokom njihove veze i rekla je da je to obično bilo pod uticajem droga ili alkohola.

Navela je da se u vreme podnošenja zahteva za razvod dogodio incident, te da je Dep bacio svoj telefon na nju. Međutim, portparol policije tada je rekao da u kući nisu utvrdili nikakve tragove zlostavljanja.

- Naša veza je bila jako strastvena i ponekad nestabilna, ali uvek vezana ljubavlju. Nijedna strana nije iznela lažne optužbe za finansijsku dobit. Nikad nije bilo namere fizičkog ili emocionalnog povređivanja - izjavili su tada Dep i Herd u zajedničkoj objavi.

Herd je od razvoda dobila 7 miliona dolara, ali ih je donirala u dobrotvorne svrhe.

Džoni Dep
foto: Profimedia

2017. godine okončan je razvod

Nakon propalog braka s Amber, koju je navodno tukao pod uticajem droge i alkohola, suočio se s brojnim predrasudama i klevetama. Međutim, ipak ima i onih koji ga podržavaju i bodre uprkos javnim istupima Amber, koja i dalje progovara o nasilju.

- Herd je duboko problematična osoba koja manipuliše ljudima oko sebe. Progonila ga je, udvarala mu se. Potrudila se da ga osvoji glumeći zaljubljenu devojku i uspelo je, a on se do ušiju zaljubio u nju - rekla je Depova advokatica.

Dep tvrdi da je izbačen iz franšize "Pirati s Kariba" zbog "jasne implikacije" da je on zlostavljač u Amberinom članku za The Washington Post. Dalje navodi da je njegova bivša bila stvarni "počinitelj" nasilnih napada koji su oštetili njihovu vezu.

Dep tuži Herd zbog klevete

- Prislonio ju je na bar. Gađao ju je flašama. Vukao ju je po podu po razbijenom staklu. Udario ju je. Udario ju je nogom. Rekao joj je da će je je**no ubiti, da je je**no mrzi. Udarao ju je, udarao. A onda je penetrirao u nju bocom - rekla je advokatica Amber Herd.

Džoni Dep
foto: Profimedia

Depova advokatica Kamila vaskez odmah je na početku izjavila kako se Amber jako trudila da osvoji glumca, a onda je potpuno okrenula priču i počela da ga ponižava.

- Gospođica Herd je jako problematična osoba koja manipuliše ljudima oko sebe - izjavila je.

Među svedocima našli su se Kejt Džejms, lična asistentkinja Amber i prijatelj Džonija Depa, Ajsak Baruh. Oboje su u svojim izjavama istakli kako nisu videli nikakvo nasilje, osim ponekih svađa.

Još uvek je sudski proces u toku, a ovo je prilika da glumac Džoni Dep pred javnošću progovori o navodima.

Džoni Dep svedočio protiv bivše supruge i negirao optužbe

- Bilo je svađa i sličnih stvari takve prirode, ali nikad u životu nisam došao do toga da udarim gospođu Herd, niti sam u životu udario ijednu ženu - rekao je Džoni Dep tokom svog maratonskog svedočenja.

Dotakao se i svojih početaka s Amber Herd.

Amber Herd
foto: Profimedia

- Na početku je sve bilo, koliko se sećam, predobro da bi bilo istinito. Bila je pažljiva, nežna, pametna, zabavna i puna razumevanja. U mojoj glavi ona je bila savršena partnerka. Poznavala je opskurnu bluz muziku koju sam slušao - izjavio je Džoni, te dodao kako je tada bila draga, načitana i slatka.

- A onda su stvari počele da se menjaju. Možda je bolje reći da su počele da se otkrivaju - izjavio je.

Otkrio je i u kakvim je odnosima bio s Amberinom porodicom koju je, navodno, upoznao u svom studiju u Los Anđelesu.

- Bili su potpuno drugačiji jedno od drugog. Pejdž je bila anđeo, odmah sam je zavoleo i imali smo jako lep odnos. Njen otac Dejvid je bio sušta suprotnost. Bio je kao kauboj iz crtaća - otkrio je, te dodao kako ih je svejedno oboje zavoleo.

- Kao i njenu sestru Vitni. Osećao sam se dobrodošlim u porodicu. Ti odnosi su bili čvrsti sve do našeg prekida - izjavio je Dep.

Nastavak suđenja se očekuje.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:16

DŽONI DEP U BEOGRADU: Koji je razlog dolaska velike zvezde?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track