UMETNICA MOŽE BITI PRVA: Hrvatski portal iznenadio komentarima o KONSTRAKTI! Od mogućih 90 osvojila 84 POENA (VIDEO)
Foto: Gordan Jović/ Rts

bravo!

UMETNICA MOŽE BITI PRVA: Hrvatski portal iznenadio komentarima o KONSTRAKTI! Od mogućih 90 osvojila 84 POENA (VIDEO)

Pop kultura -

Počinju probe na Evrosongu u Torinu, a specijalizovani evrovizijski portali polako sabiraju utiske i daju svoje procene za plasman ovogodišnjih učesnika festivala.

Urednici hrvatskog portala "eurosong.hr" dali su jasnu procenu: Umetnica može biti prva.

Konstrakta
foto: Ana Paunković

Hrvatski portal eurosong.hr od 2007. godine daje svoje procene plasmana takmičara na Pesmi Evrovizije u okviru projekta "Razmišljamo naglas". Devetoro urednika portala dobilo je zadatak da prokomentariše i oceni ovogodišnje takmičare, a na osnovu poena se utvrđuje rang-lista.

Predstavnica Srbije Konstrakta je, uz reči urednice portala "U Torinu umetnica može biti prva", zauzela prvo mesto osvojivši 84 od mogućih 90 poena.

Konstrakta
foto: Stefan Stojanović Mondo

Sanja sa portala "eurosong.hr" rekla je da se radi o originalnoj pesmi sa kojom je Konstrakta uspela da osvoji čitav region i da misli da može da pobedi u Torinu, a navela je i razloge za to.

"Iznimno zanimljiva pesma, upečatljiv nastup koji Konstrakta dodatno podiže na višu razinu sa beskrajnom harizmom i ona tu pesmu i nastup nosi svojim pogledom", navela je Sanja i dodala da je Konstrakta poslala kompletan paket na Evrosong.

Na drugom mestu je predstavnica Kipra, a treće mesto je zauzela takmičarka iz Švedske.

Ana Đurić Konstrakta i delegacija Srbije svečano su ispraćeni u Torino pre dva dana, a prve probe na evrovizijskoj sceni imaće već u utorak, 2. maja. Nastupiće u drugom polufinalu Evrosonga 12. maja.

Sinoć su tokom evrovizijskog serijala Evrovizijska kućna žurka premijerno prikazane akustične verzije pesama "In corpore sano" i "Mekano" koje su privukle veliku pažnju javnosti.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

00:10

Konstrakta se pojavila pred novinarima na galeriji u zgradi RTS-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track