11:22

Konstrakta odgovarala na pitanja novinara i podelila utiske sa Evrovzije

carica

OGLASILA SE KONSTRAKTA NA INSTAGRAMU POSLE FINALA: Imala zanimljivu poruku za SVE, a ovako je počeo njen pohod na Evropu! (FOTO)

Pop kultura -

Naša predstavnica, Ana Đurić Konstrakta je na 66. Evroviziji je osvojila 5. mesto i time oduševila naciju i region.

Njena pesma "In corpore sano" je najpre oduševila Evropu, a zatim i ostatak sveta, a njeni pregledi na jutjubu su konstantno rasli, dok su komentari na društvenim mrežama bili puni pozitivni i puni podrške.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Nenad Kostić

Priča o Konstrakti počela je početkom marta na nacionalnom takmičenju "Pesma za Evroviziju", kada se kao autsajder prijavila i nije očekivala pobedu. Međutim, Ana je poznata kao pevačica grupe "Zemlja gruva", ali masi je to relativno nepoznato jer muzika koju oni izvode nije ona koja se dominantno sluša u Srbiji.

Nakon prvog polufinala nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije, svi su bili iznenađeni performansom, koji je umetnica priredila i Ana je uspela da se plasira u finale i na kraju pobedi Saru Jo, koja je u tom trenutku, sa svojom pesmom "Muškarčina", bila apsolutni favorit i kojoj su predviđali pobedu.

Desio se preokret jer je domaća publika, verovatno gladna nečeg novog i drugačijeg, izglasala Konstraktu kao pobednicu. Ona to nije očekivala jer je njena reakcija posle proglašenja bila autentično iskrena, a onda je upala u medijski vrtlog koji, evo, još uvek traje.

Vredi napomenuti i da je ceo performans konceptualno veoma jak i da nosi moćnu poruku, a kada se na to dodaju i snažni stihovi, nije ni čudo da ju je kasnije prihvatila i evropska publika.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: EBU NATHAN REINDS

Konstarktu su na aerodromu dočekali kao pobednicu posle finala u subotu i ona zaista to jeste, jer posle pobede Marije Šerifović 2007. godine i Željkovog trećeg mesta 2012., Srbija je prosečno bila 10.-11., pa je ovo zaista veliki uspeh.

Ona se oglasila na svom Instagram storiju i imala je, kao i uvek zanimljiv komentar.

Konstarakta, instagram
foto: Printscreen/Instagram

- Prala ruke 70 dana - napisala je umetnica, a tih 70 dana se odnosi na period između našeg takmičenja za Pesmu Evrovizije i samog finala Evrovizije.

Konstarakta, instagram
foto: Printscreen/Instagram

- Finalno pranje - piše na sledećem storiju i može se reći da je time priča zaokružena.

Konstarkta je bila oduševljena dočekom i reakcijom ljudi, što na aerodromu, po gradu, u komšiluku, bukvalvno svuda.

Konstarakta, instagram
foto: Printscreen/Instagram

Da podsetimo, Konstrakta je osvojila 5. mesto na 66. Evroviziji koja se održala u Torinu. Ono što je iznenadilo mnoge gledaoce je i veliki raskorak između nacionalnih žirija koji su glasali i publike, pa je tako Ana dobila samo 87 poena od žirija (čak 23 zemlje joj nisu dale ni poen), ali je zato evropska publika nagradila sa čak 225 poena.

Ukrajinci su pobedili sa pesmom posvećenoj majci "Stefania", zatim Sem Rejder i Velika Britanija, treće mesto Španija, četvrto Švedska i naravnom peto je naša Konstrakta.

Konstrakta, Evrovizija 2022
foto: Nenad Kostić

(Kurir.rs/A.M.)

01:24

Konstrakta stigla u Srbiju, evo kako je dočekana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track