MASAKRIRALA IH JE I NJIHOVOM KRVLJU PISALA PO ZIDU: Žena koja je oborila REKORD u zatvorskim danima uskoro će NA SLOBODU?!
Foto: Profimedia

JEZIVO

MASAKRIRALA IH JE I NJIHOVOM KRVLJU PISALA PO ZIDU: Žena koja je oborila REKORD u zatvorskim danima uskoro će NA SLOBODU?!

Pop kultura -

Patriša Krenvinkel, žena koja je svojim boravkom u zatvoru oborila sve istorijske rekorde, sada izlazi na slobodu, jer njeni advokati tvrde da se, kako kažu, u zatvoru promenila i da više ne predstavlja opasnost po okolinu.

Patriša je bila deo kulta, koji se interno zvao "Porodicom" i kog je predvodio masovni ubica Čarls Menson. Mlada devojka, koja je bila u usponu glumačke karijere i jako lepa, imala je samo 19 godina kada je upoznala Mensona. Patriša je učestvovala je u nizu stravičnih ubistava koje je ta grupa zajednički počinila.

23.7.2016, Čarls Menson, kult
foto: AP

Patriša Krenvinkel rođena 3. decembra 1947. godine u Los Ađelesu, tokom svog odrastanja bila je meta zlostavljanja, zbog čega je odmah pošla za Čarlsom i pridružila se njegovoj grupi, koja joj je jedina pružila podršku i tretirala je kao "člana porodice". Menson je bio, kako je kasnije ispričala, prvi čovek koji joj je ikada rekao da je lepa.

Patriša Krenvinkel, Čarl Menson
foto: Profimedia

Nakon dve godine, 1969, Krenvinkel je učestvovala u ubistvu trudne glumice Šeron Tejt, koju je delilo nekoliko nedelja od porođaja. Tada su ubijeni Tejtova, njeno nerođeno dete, frizer Džej Sebring, bogatašica Ebigejl Folger, njen dečko Vojčik Frikovski i drug Stiven Perent. Tejtova, koja je važila za jednu od najlepših glumica svih vremena, bila je udata za režisera Romana Polanskog, ali on, na njegu sreću, nije bio kod kuće jer je bio na snimanju u Evropi.

Šeron Tejt
foto: Profimedia

Patriša je lično izbola Ebigejl Folger 28 puta, a kada su je na sudu pitali kako se osećala tokom jezivog čina, sve je zaledila odgovorom.

- Ništa, šta ima da opisujem? Ubadala sam je iznova i iznova. Jednostavno sam bila tu i osećaj je bio ispravan - rekla je ona.

Učestvovala je u još dva ubistva već sledeće noći. "Porodica" je upala u kuću starijeg bračnog para, Lena i Rozmeri Labjanke, i izbola ih nožem. Patriša je njihovom krvlju pisala uvrede po zidovima.

Patriša Krenvinkel, Čarl Menson
foto: Profimedia

Patriša danas ima 74 godine i iza sebe 51 godinu zatvora. Prvobitno je bila osuđena na smrtnu kaznu, ali nakon što je Američka vlada ukinula tu vrstu kazne, Patriša je osuđena na doživotnu robiju. Trenutno je u razmatranju zahtev za njeno oslobađanje. Od hapšenja i optužbi za sedam tačaka prvostepenog ubistva, Patriši je 14 puta odbijeno puštanje iz zatvora uz uslovnu kaznu, ali sada, odbor za uslovne kazne, navodi da su olakšavajuće okolnosti te što je bila vrlo mlada i podložna uticajima kada je počinila ubistva, kao i njena starost sada, dok je Čarls Menson umro u zatvoru 2017, u 84. godini.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Mladenci stigli u Hram Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track