05:36

SRPSKI ADVOKAT NA NEOBIČAN NAČIN STAO U DEPOVU ODBRANU, pa uporedio slične slučajeve iz Srbije: POGLEDAJTE ŠTA JE NA KRAJU REKAO

objasnio

SRPSKI ADVOKAT NA NEOBIČAN NAČIN STAO U DEPOVU ODBRANU, pa uporedio slične slučajeve iz Srbije: POGLEDAJTE ŠTA JE NA KRAJU REKAO

Pop kultura -

Slučaj o kom priča ceo svet

Suđenje holivudskih glumaca Amber Herd i Džonija Depa privuklo je pažnju svetske javnosti, a od komentara se skoro niko nije suzdržao.

Džoni Dep, Amber Herd
foto: ELIZABETH FRANTZ / AFP / Profimedia, Profimedia

S obzirom na to da je Džoni Dep dobio presudu u svoju korist, postavlja se pitanje šta ovaj slučaj znači za buduće slične procese.

Nebojša Perović
foto: Kurir televizija

- Ako je Holivud zabava, i ako su akteri iz holivudskog sveta onda je moguće da epilog bude nešto iz tog sveta. Ovaj postupak je apsolutno neuporediv sa slučajevima kod nas. Sam način postupka je u potpunosti drugačiji. Sa druge strane visina naknade štete je daleko manja kod nas. Da navedem primer, kod nas se tužba za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti naplaćuje od 100.000 do 300.000 dinara - rekao je advokat Nebojša Perović.

Perović je, takođe, rekao da ova presuda ne može da utiče na neke druge procese.

Nebojša Perović
foto: Sonja Spasić, EPA/Evelyn Hockstein Pool, AP/Evelyn Hockstein

- Često se dešava u Srbiji da dolazi do narušenja sudske odluke. Sud je u ovom slučaju kao i kod nas, kao i bilo gde istražio i utvrdio nečiju odgovornost. U ovom slučaju imate sud i porotu i prikupljanje raznih dokaza. Ne znam zašto bi neka sudska odluka uticala na zaštitu bilo kod čoveka na svetu - rekao je Perović.

Kada je novinarka Kurira Lena Sudar odjavljivala gosta dodala je da bi trebalo da negujemo saosećanje prema žrtvama nasilja, kao i da treba da im pružamo podršku, advokat Perović se složio, ali i dodao:

- A i nevino otpuženim - rekao je Perović na kraju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:57

SUĐENJE DECENIJE JE ZAVRŠENO! Džoni Dep izdominirao i dobija 15.000.000 $ zbog KLEVETE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track