SRBIJA JE NAVIJALA ZA DŽONIJA DEPA, ALI SVI SE PITAJU JEDNO: Može li on posle presude da povrati svoju karijeru? (ANKETA)
Foto: Profimedia

videćemo

SRBIJA JE NAVIJALA ZA DŽONIJA DEPA, ALI SVI SE PITAJU JEDNO: Može li on posle presude da povrati svoju karijeru? (ANKETA)

Pop kultura -

Džoni Dep (58) je u sredu rekao da mu je porota "vratila život", dok bivša supruga Amber Herd (36) mora da mu plati više od 10 miliona dolara za klevetu, a on njoj tek dva miliona dolara pošto je sud presudio i u korist Herd u nekim delovima njene protivtužbe.

Džoni Dep, Amber Herd
foto: ELIZABETH FRANTZ / AFP / Profimedia, Profimedia

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz decembra 2018. koji je napisala Herd za "Washington Post" u kojem je govorila o oporodičnom nasilju.

U članku se nije navodilo Depovo ime ali njegovi su advokati rekli da je bilo jasno da se Herd referirala na njega. Porotnici su s Depove strane čuli da je izgubio 22,5 miliona dolara za šesti film "Pirata s Kariba" zbog tvrdnji Herd o zlostavljanju.

No advokati njegove bivše supruge doveli su svedoke koji su rekli da je Depu karijera već patila zbog "neprofesionalnog ponašanja" - opijanja i drogiranja.

Džoni Dep, kravata
foto: Profimedia

- Šteta koja je učinjena je učinjena, a iz ovoga bi se mogao pokrenuti proces vraćanja u neku vrstu normalnosti - rekao je holivudski producent koji je nekada radio s Depom, ali je govorio anonimno.

- Ne mislim da će dobiti velike, velike, velike studijske poslove gde je toliko toga na kocki... Ako baca flaše, drogira se, kasni, oni neće podneti kašnjenje i gubiti novce zbog nekoga ko više nije sjajna zvezda.

Dodao je da će veliki holivudski studiji teško sarađivati u velikim produkcijama s Depom.

- Previše je rizično sada staviti takvog tipa u franšize vredne milijarde dolara.

Iako su se društvene mreže i porotnici priklonili Depu na suđenju, to nije garancija da će to ostati slučaj, posebno među ženama.

Džoni Dep
foto: Instagram Printscreen

- Stvari koje je rekao su podle - rekao je producent, referirajući se na tekstualne poruke pročitane na suđenju u kojima Dep Herd naziva "idiotskom kravom" i govori o njenom "trulom lešu". Iako nisu uporedivi, holivudski titani od Marlona Branda do Mela Gibsona uživali su u velikom uspehu na bioskopskim blagajnama nakon velikih kontroverzi.

- Mislim da postoje studiji koji će u ovom trenutku biti voljni da sarađuju s njim- rekla je Karen Nort, profesorka sa Univerziteta Južne Kalifornije specijalizirana za upravljanje reputacijom. Uprkos nizu nedavnih promašaja, "gotovo je uvek bio jako dobar što se tiče ostvarivanja zarade", rekla je Nort.

Povratak ugleda nakon jezivih izveštaja o opijanju i drogiranju problematičnije je za nekoga s čišćim imidžom, dok Dep "nikada nije rekao da je čovek blage naravi koji čini dobro", dodaje.

- Kada je neko pomalo zločesti dečko...kada je optužen da radi nešto što uključuje nestabilnost, ljudi kažu: "Pa nisam iznenađen - to ne menja moje mišljenje o tome ko je ta osoba".

Džoni Dep, Kamila Vaskez
foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Dep je danima pre presude svirao na rok koncertima u Britaniji s gitaristom Džefom Bekom, potencijalno demonstrirajući da je njegov interes širi od povratka na ekrane. Ako bi se vratio na velika platna, to ne bi nužno moralo da bude u blještavom Holivudu.

- Mogao bi postati "indie darling", gde snimanja traju šest do osam nedelja, plata je 250.000 dolara, a on dobija 25 posto vlasništva nad filmom, tako nešto - rekao je producent koji je radio s Depom.

- A mogao bi dobiti neku "cool" malu ulogu u kojoj ulozi nisu tako visoki, s budžetom od nekoliko miliona dolara, a on oduševi ljude nekom ludom ulogom.

Ako to ne uspe?

- Radiće u Evropi. Mislim, nije ih briga za ovakve stvari - rekao je producent.

- Snimaće francuske filmove. Snimaće nemačke filmove.

Šta vi mislite?

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:27

DOBRO SE REKLAMIRAJU! Stručnjaci o svađi Zorane Mihajlović i Vladimira Đukanović: EVO KOJE POZICIJE IH OČEKUJU POSLE OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track