U MLADOSTI JE MUCALA I BILA U SENCI MUŽA: Brak joj je uništila ZLOGLASNA SEKTA! Izbavila se iz kandži DEPRESIJE, danas je srećna
Foto: PeBu / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

NAPUNILA 55

U MLADOSTI JE MUCALA I BILA U SENCI MUŽA: Brak joj je uništila ZLOGLASNA SEKTA! Izbavila se iz kandži DEPRESIJE, danas je srećna

Pop kultura -

Glumica Nikol Kidman na sceni je više od tri decenije, a mnogi je pamte po odličnim ulogama, ali i licu koje je bilo potpuno prirodno, sve do pre nekoliko godina. Svakako, njen su život obeležili i brojni ljubavni brodolomi, od kojih je najznačajniji onaj s planetarno popularnim glumcem, Tomom Kruzom. Krahu višegodišnjeg braka kumovala je, ni manje ni više, nego sajentologija.

Bila je vatrena crvenokosa, zavodljiva brineta, kovrdžava slatkica, ali i zanosna plavuša. Nikol Kidman često je znala da se nađe na listi najlepših žena na svetu.

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

Pre nego što je postala proslavljena glumica, Nikol Kidman je pevala je u srednjoškolskom bendu. Ipak, ljubav prema kameri je prevladala, te je ova kovrdžava tinejdžerka svoju prvu zapaženu ulogu dobila u filmu "Dani groma", na kojem je upoznala i svog budućeg supruga, Toma Kruza.

Kao mala bila je stidljiva, a jednom prilikom je priznala i da je mucala: "Za sebe bih i dalje rekla da sam stidljiva. Ne volim da ulazim u restorane s puno ljudi sama, ne volim da dolazim sama na zabave".

S Tomom je u braku provela čak 11 godina, a venčali za manje od godinu dana veze. Kidman je tada imala 23 godine, a Kruz 28. "Udala sam se vrlo rano i vrlo brzo", rekla je Nikol jednom prilikom. "Ali, ne žalim jer sam u tom braku dobila dvoje dece i imala sam nekoliko godina sreće", dodala je.

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

Ubrzo nakon venčanja par je usvojio dvoje dece jer su imali problema sa začećem. Ćerku Belu usvojili su 1992, a sina Konora 1994. godine. Dakle, majka je postala sa samo 25 godina. Pravi problemi u ovoj na prvi pogled porodičnoj idili počeli su kada je Tom sve više počeo da živi po načelima sajentologije.

Tom je i dalje zakleti sajentolog, jedan od najpoznatijih u svojoj sekti. Međutim, Nikol se nikako nije uklapala u sajentološku priču i razmirice među njima postale su nepodnošljive. Štaviše, Bela i Konor odjednom su svoju majku počeli da nazivaju "supresivnom osobom", što je zvanični sajentološki termin za osobe koje nisu vernici. Prema njihovom verovanju, sajentolozi bi trebalo da izbegavaju svaki bliži kontakt s osobama koje su "supresivne", što je kumovalo kasnijem krahu ovog poznatog para.

Nikol Kidman
foto: Profimedia

Zanimljivo, sve tri bivše supruge Toma Kruza - i Mimi Rodžers i Nikol Kidman i Kejti Holms postale su mu bivše supruge kada su napunile 33 godine. Neki nagađaju da bi to moglo da imat neke veze s 33 kao nesrećnim brojem. Prema New York Daily News-u, 33 je značajan broj u sajentologiji i poznat je kao "Majstorski učitelj", a simbolizuje altruizam.

Iznenadni razvod od lepe glumice zatražio je Kruz 2001. godine, a sud je puno starateljstvo nad decom dodelio upravo njemu, i to baš zbog razloga što su bili vernici čija je sveta dužnost izbegavati osobe koje nisu sajentolozi. Tomov tim za odnose s javnošću objavio je javnosti da se rastaju samo 24 sata nakon što je Nikol to saznala. Kako su tada saopštili, Nikol mu je posebno zamerila što nije s njom želeo da pohađa bračnu terapiju i savetovanja za parove, ali nikada ga u medijima nije osuđivala. Zvanični razlog za razvdo koji je bio naveden na papirima bila je - "preopterećenost poslom".

Nikol Kidman
foto: Profimedia

U braku s Kruzom uvek je bila u senci, a nakon razvoda postala je svetska megazvezda. Nizala je uspeh za uspehom uprkos činjenici da se borila s depresijom. Kada je dobila svog Oskara za film "Sati", glumila je još jednu depresivnu ženu - slavnu spisateljicu Virdžiniju Vulf.

Nikol se 2006. ponovo udala i u srećnom je braku s pevačem Kitom Urbanom. S Kitom je dobila devojčicu Sandej Rouz 2008. godine, a dve godine kasnije još jednu ćerku, koju su nazvali Feit Margaret.

Kit Urban, Nikol Kidman
foto: Profimedia

Na svom venčanju s Kitom Urbanom goste je zamolila da umesto poklona uplate određeni iznos humanitarnim organizacijama, a i danas slovi kao jedna od najvećih humanitarki na celom svetu. Ipak,mnogi joj zameraju što je svoju prirodnu lepotu uništila brojnim operacijama i zahvatima.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

00:17

Anastasija u bombastičnom izdanju došla da slavi rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track