NA POČETKU KARIJERE GOVORILI SU JOJ DA JE RUŽNA! Čuvena lepotica slavi 73. rođendan: Ovu NEPRIJATNOST iz mladosti pamtiće ZAUVEK!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

NA POČETKU KARIJERE GOVORILI SU JOJ DA JE RUŽNA! Čuvena lepotica slavi 73. rođendan: Ovu NEPRIJATNOST iz mladosti pamtiće ZAUVEK!

Pop kultura -

Čuvena holivudska glumica, Meril Strip danas proslavlja 73. rođendan. Rođena je 1949. godine u Nju Džersiju, odrasla je sa roditeljima i dvojicom braće u Bernardsvilu, a školvala se na Vasar Koledžu i Jejlu.

Meril Strip, Đavo nosi Pradu
foto: Profimedia

Na početku su je odbijali na audicijama, govoreći joj da je "ružna". A ona je postala jedna od najvećih i najboljih glumica u istoriji. Sedamdesetih godina, kada je još bila mlada neafirmisana glumica, došla je na audiciju za film „King Kong“, u režiji Dina de Laurentisa, a anegdota se i danas prepričava.

Meril Strip
foto: Profimedia

- Ušla sam u tu fantastičnu kancelariju na 33. spratu jedne zgrade na Menhetnu. De Laurentis je tokom audicije pogledao prvo u mene, pa u svog sina, i kratko prokomentarisao: „Brutta“. Pošto govorim italijanski, razumela sam da mi je rekao da sam ružna, pa sam mu odgovorila: "Razumela sam vas, žao mi je što nisam dovoljno lepa za King Konga", i izašla iz kancelarije.

Meril Strip
foto: Profimedia

Koliko se čuveni reditelj posle kajao, možemo samo da pretpostavimo. Glumica je bila nominovana čak 21 put za prestižnu filmsku nagradu Oskar, a osvojila ga je tri puta.

Meril Strip
foto: Profimedia

Iako su joj na početku karijere govorili da je ružna, Meril je i danas jedna od upečatljivo najlepših glumica holivuda, uprkos činjenici da je zagazila u 8. deceniju, a njen izgled dokazuje da prirodno starenje može da očuva lepotu žene, te da je čak i lepša nego mnoge njene poznate vršnjakinje koje su pokušale operacijama da postignu drugu mladost.

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:24

BRETELE JEDVA DRŽE GRUDI! Srpska glumica u nikad izazovnijem izdanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track