UMRO POZNATI GLUMAC I PEVAČ! Svi ga znaju po pesmici iz OVOG CRTANOG FILMA: Kolege slomljene zbog strašnog gubitka!
Foto: Printscreen

TUGA

UMRO POZNATI GLUMAC I PEVAČ! Svi ga znaju po pesmici iz OVOG CRTANOG FILMA: Kolege slomljene zbog strašnog gubitka!

Pop kultura -

Svet je rastužila vest da je slavni glumac Geir Boresen preminuo. Da je izdahnuo u 79. godini života, potvrdila je njegova porodica.

Geir je bio u nekoliko dečijih programa na NRK-u 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih. Takođe je postigao uspeh kao izvođač muzike za popularni crtani serijal Štrumfovi.

Bio je zaposlen u Narodnom pozorištu 20 godina, od trenutka kada je debitovao 1968. godine. Kao slobodnjak, igrao je i u nekoliko drugih pozorišta. Njegov TV debi dogodio se 1971. kao voditelj u dečjoj TV seriji "Lekestue", zajedno sa Vibeke Seter. Takođe je igrao nekoliko uloga u filmovima.

Geir Boresen
foto: Printscreen

Boresen je rođen u Oslu, ali je većinu svog odraslog života proveo u Askeru. Iza sebe je ostavio ženu, decu i unuke, prenosi NRK.

Možda je najpoznatiji po tome što je dao život psu Labetusu 1980-ih zajedno sa umetnikom i voditeljem Halvdanom Sivertsenom.

- Pored toga što je bio veoma talentovan glumac sa velikim humorističkim talentom, bio je i simpatična i topla osoba sa kojom je bilo veoma lepo raditi - izjavila je njegova koleginica.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track