PRVU ŽENU PREVARIO S MADONOM, SADA LJUBI 20 GODINA MLAĐU: Životni put Antonija Banderasa od fudbalera do holivudskog zavodnika
Foto: MGM Collection / Everett / Profimedia

SLAVI 62. ROĐENDAN

PRVU ŽENU PREVARIO S MADONOM, SADA LJUBI 20 GODINA MLAĐU: Životni put Antonija Banderasa od fudbalera do holivudskog zavodnika

Pop kultura -

Antonija Banderasa smatraju jednim od najvećih španskih zavodnika svih vremena, a kako i ne bi, kad sa 62 godine izgleda jednako dobro kao i s 30.

Da nije glumac, verovatno bi bio fudbaler. Jedna sportska povreda zasigurno je na prvi mah potpuno deprimirala Antonija Banderasa, ni ne sluteći da će uskoro steći svetsku slavu. Slavni glumac danas slavi 62. rođendan, a ovo je njegova neverovatna životna priča.

Svi dečaci vole fudbal, a Antonio ga je voleo toliko da je hteo da mu posveti i život. Međutim, teška povreda noge u 14. godini života naterala ga je da preko noći odustane od svih svojih snova. Već samo godinu dana kasnije, promeniće mu se ceo život.

Antonio Banderas
foto: Profimedia

S porodicom je pogledao mjuzikl "Kosa" i tada mu se rodila ljubav prema glumi. Nedugo zatim, upisao je školu dramskih umetnosti u rodnom gradu, a ubrzo se pridružio i maloj pozorišnoj trupi, s kojom je počeo da nastupa po gradovima. Uskoro je zapao za oko špankom reditelju Pedru Almodovaru, koji ga je pozvao da dođe na audiciju za film "Lavirint strasti" 1982. godine.

Samo pet godina kasnije pojavio se u filmu "Zakon požude", u kojem je glumio homoseksualca, a upravo je u tom filmu prvi put poljubio muškarca pred kamerama. Od tog dana, glumio je u brojnim filmovima istog reditelja, sve dok nije došao do Holivuda 1991. godine, kada je počeo da glumi u američkim filmovima.

Ketrin Zita Džons, Antonio Banderas
foto: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia

Godine 1986. na setu Almodovarovog filma "Žene na ivici nervnog sloma" upoznao je svoju buduću suprugu, glumicu Anu Lezu, s kojom je u braku bio 10 godina, a onda ju je prevario s Madonom.

Nakon što se od nje razveo, španki zavodnik se brzo zaljubio u Melani Grifit. Upoznali su se na snimanju komedije "Dvostruki zavodnik", a vezu su započeli odmah. Venčali su se u Londonu 1996. godine nakon samo nekoliko nedelja veze, a iste godine je rođena i njihova ćerka Stela. Ipak, ni ovaj brak nije trajao "dok ih smrt ne rastavi", ali glumci su danas u jako dobrim odnosima.

Melani Grifit
foto: Profimedia

Atraktivni Španac trenutno je u vezi s dvadeset godina mlađom Nikol Kimpel, a kako su istakli za strane medije, srećni su zajedno i nigde im se ne žuri.

Ipak, s godinama se pogoršalo i njegovo zdravstveno stanje. Pre tri godine doživeo je srčani udar, a medijima je ispričao da su mu ugrađena dva stenta, te se danas oseća dobro.

Antonio Banderas, Nikol Kimpel
foto: Paolo Cotello/IS/MPI / Capital pictures / Profimedia

Tokom karijere snimio je čak 112 filmova i uspeo je ono što retki mogu: da pokaže svu raskoš svog talenta prebacujući se prelako iz jedne nekonvencionalne uloge u drugu - od silovatelja, preko psihičkog bolesnika i homoseksualca, sve do otmičara.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track