MEGAN MARKL UHVAĆENA U LAŽI?! Kod Opre Vinfri rekla da joj sin nije princ ZBOG BOJE KOŽE, a sad je konačno ISPLIVALA ISTINA!
Foto: Profimedia

NOVI SKANDAL

MEGAN MARKL UHVAĆENA U LAŽI?! Kod Opre Vinfri rekla da joj sin nije princ ZBOG BOJE KOŽE, a sad je konačno ISPLIVALA ISTINA!

Pop kultura -

Nakon smrti kraljice Elizabete II trebalo bi da deca princa Harija i Megan Markl postanu princ Arči i princeza Lilibet, osim ako novi britanski kralj ne odluči da prekine tradiciju i promeni pravila.

Promena naslova događa se kada novi monarh preuzme presto i praunuci prethodnog vladara postanu unuci novog. Iako deca vojvode i vojvotkinje od Saseksa po zakonu imaju pravo na svoje kraljevske titule, Megan je ranije rekla kako veruje da će njenoj deci one biti oduzete.

Megan Markl, Princ Hari
foto: AP

Tokom prošlogodišnjeg intervjua s Oprom Vinfri, bivša glumica je rekla da je kraljevska porodica razgovarala o promeni pravila kako bi sprečila Arčija da preuzme svoju prinčevsku titulu.

Megan je dodala da su odluku doneli dok je još bila trudna s prvim detetom i tvrdi da je ideja proizašla iz zabrinutosti zbog toga koliko će tamna biti boja bebine kože.

Megan Markl
foto: Profimedia

Arči nije mogao da bude princ kad se rodio

Megan je tokom razgovora implicirala da njen sin nije postao princ i nije dobio osiguranje zbog eventualne boje svoje kože. Opri nije rekla da u trenutku svog rođenja Arči uopće nije imao pravo da postane princ, kao ni da deca u kraljevskoj porodici ne mogu da dobiju osiguranje nego osiguranje dele s roditeljima.

Prema protokolima koje je 1917. uspostavio kralj Džordž V, deda kraljice Elizabete II, deca i unuci monarha dobijaju titule, a praunuci su isključeni.

U vreme njihovog rođenja i Arči (3) i Lilibet (1) bili su praunuci suverena.

Megan Markl
foto: EPA

Oni su sada unuci novog kralja koji je ranije izrazio želju za smanjenjem broja članova kraljevske porodice.

Iako Čarls III nije pružio dodatne pojedinosti, moguće je da bi mogao da smanji broj članova kraljevske porodice samo na one koji su u naslednoj liniji za tron. Kako bi sprečio da Arči postane princ, a Lilibet princeza, kralj bi morao da donese novi propis.

Prema trenutnoj liniji nasleđivanja, Arči i Lilibet, koji žive u Kaliforniji sa svojim roditeljima, sada su šesti i sedmi u redu za britanski presto. Pre njih dolaze njihov stric, princ Vilijam i njegovo troje dece - Džordž, Šarlot i Luis, a zatim Hari.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track