PRVI POTEZ KRALJA ČARLSA RASPAMETIO BRITANCE: Bilo je napeto, ali je JEDAN POZIV sve promenio! Evo kako je POMIRIO ZAVAĐENU BRAĆU
Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

UJEDINIO PORODICU

PRVI POTEZ KRALJA ČARLSA RASPAMETIO BRITANCE: Bilo je napeto, ali je JEDAN POZIV sve promenio! Evo kako je POMIRIO ZAVAĐENU BRAĆU

Pop kultura -

Zaraćeni prinčevi Vilijam i Hari i njihove supruge ponovo su se okupili tokom kraljevske šetnje u dvorcu Vindsor.

Na zaprepašćenje gomile koja je očekivala samo Vilijama i Kejt, oba para su izašla iz crnog "audija" kako bi se rukovala s ljudima koji su došli da izraze saučešće kraljevskoj porodici.

Činilo se da su braća razmenila nekoliko reči, dok su Kejt i Megan ćutke stajale odvojeno.

Izvor iz palate rekao je kako je Vilijam "pružio maslinovu grančicu" Hariju nakon razgovora s kraljem Čarlsom.

Ceremonija, Kralj Čarls
foto: Screenshot BBC

Poziv je upućen Saseksovima ranije tog dana s pitanjem hoće li se pridružiti Vilijamu i Kejt u šetnji, što su oni prihvatili. Vilijamu je navodno bilo rečeno da je važno da se porodica okupi i pokaže jedinstvo u ovom teškom trenutku. Šetnja je trebala da počne oko 16.30 sati, ali je odložena do 17.15 kako bi Saseksovi imali vremena da se pripreme.

- Hari je izgledao pomalo napeto - primetila je stručnjakinja za govor tela, Džudi Džejms.

- Izgledao je napeto, rukom je stezao sako ispred sebe - nastavila je.

- Ali Vilijam je delovao puno opuštenije. Čini se da je on taj koji podstiče iskazivanje jedinstva u čast sećanja na svoju baku - zaključila je.

Ponovno okupljanje usledilo je nakon što se novi kralj takođe obratio Hariju i Megan tokom svog prvog govora kao monarh.

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari, Megan Markl
foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

- Želim da izrazim svoju ljubav prema Hariju i Megan dok nastavljaju da grade svoje živote u inostranstvu - rekao je kralj Čarls III.

On nikad nije izgubio nadu da će obnoviti odnos sa svojim mlađim sinom, uprkos tome što se Hari sa suprugom preselio u SAD dok su u međuvremenu javno napali kraljevsku porodicu.

Hari je pogrešno tvrdio da ih je njegov otac finansijski "odsekao", dok je Megan iznela neutemeljenu tvrdnju da je član kraljevske porodice nabacio rasistički komentar pre nego što se rodio njihov sin Arči.

Rečeno je da je Vilijam izbegavao svaki kontakt s Harijem u slučaju da njihova razmena završi u njegovim nadolazećim memoarima.

Dok su šetali, Hari je nežno položio ruku na Meganina leđa. Ponavljali su se povici "Hari" i "Megan", a ljudi su parovima dodavali bukete i pojedinačne crvene ruže.

Megan Markl
foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Beatris Grant iz grada Invernesa ispričala je kako je Kejt otkrila da joj je njen četvorogodišnji Luis rekao: "Nema veze, prabaka je s pradedom", dodajući da je bila uznemirena, te da su joj oči bile pune suza.

Šeril Jang iz grada Prestona kaže kako je bilo vrlo iznenađujuće videti oba princa jedno pored drugog, ali takođe se nada da se to može nastaviti.

Majkl Klerk, učitelj iz Altona u Hempširu, upoznao je Harija i Megan sa svojim ćerkama Isobel i Sofi.

- Rukovao sam se s njima i rekao da mi je jako žao zbog njihovog gubitka. Privilegija je upoznati kraljevsku porodicu, ali i tužno vreme. Nisam bio iznenađen što sam ih video jer bi porodica trebala zajedno da tuguje - izjavio je.

Megan Markl
foto: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Nikola Hodžson, učiteljica iz Vindsora, rekla je kako je izrazila saučešće Hariju zbog njegovog gubitka, te da je bilo izrazito emotivno.

Baka Džoan Velan iz jugozapadnog Londona rekla je kako mu je poručila da joj je drago što se vratio, te ga zamolila za zagrljaj, na koji je on rado pristao.

Rešma iz Pinera u severnom Londonu rekla je Vilijamu da je nedavno izgubila roditelje.

- Pitala sam ga kako mu se deca nose i odgovorio je da su dobro. Rekla sam mu da će ih njegovi roditelji sad gledati odozgo.

(Kurir.rs)

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track