MERILIN MNORO SANJALA DA URADI OVO U PALATI! Želela da upozna kraljicu, a od nervoze napravila PEH: Elizabetina reakcija je HIT!
Foto: Profimedia, Shutterstock

gemskoj

MERILIN MNORO SANJALA DA URADI OVO U PALATI! Želela da upozna kraljicu, a od nervoze napravila PEH: Elizabetina reakcija je HIT!

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra u 96. godini u zamku Balmoral u Škotskoj, a sahrana je održana u Londonu 19. septembra i kraljica je ispraćena na večni počinak.

Bila je britanski monarh koji je najduže vladao, a kroz bezbroj javnih događaja tokom svojih 70 godina kao kraljica, Elizabeta je upoznala mnoge važne ljude, uključujući glumce, svetske lidere i poslovne ljude širom sveta. Jedna od poznatih ličnosti koja je imala čast da upozna kraljicu bila je glumica Merilin Monro, a ona i Elizabeta su bile vršnjakinje.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Naime, obe su rođene 1926. godine, a u istoriju je ušao kultni susret kraljice ekrana i britanske kraljice. Godine 1956. Monro je provela četiri meseca u Velikoj Britaniji snimajući svoj film "Princ i šougirl" sa Lorensom Olivijeom u glavnoj ulozi. Glumicu je pratio njen suprug Artur Miler. Kada je stigla, bilo je jasno da legendarna glumica ima još jedan cilj, a to je upoznavanje sa kraljicom.

Trenutak kada su se dve legendarne žene konačno susrele licem u lice opisan je u knjizi "Kada je Merilin upoznala kraljicu", koja je objavljena 2020. godine.

- Njen san je bio da popije čaj u Bakingemskoj palati, a publicista Alan Arnold našao je taj zahtev na svojoj dnevnoj listi obaveza - kaže se u knjizi. Iako nikada nije pijuckala čaj sa kraljicom Elizabetom, Monro je imala priliku da je upozna na kraju njenog putovanja 29. oktobra 1956. godine, kada je bila pozvana da prisustvuje predstavi Kraljevske komande u Empajer teatru na londonskom Lester skveru zajedno sa nekim od najpoznatijih filmskih zvezda tog vremena.

Na dan premijere, Merilin Monro je provela sate pripremajući se. Kada je kasnije te večeri izašla iz svog automobila ispred bioskopa, kamere su počele da škljocaju dok su fanovi koji su se nalazili na ulici urlali ugledavši američku zvezdu. Nakon što je ušla u bioskop, Monro se pridružila ostalim glumcima u prijemnom redu dok su čekali kraljičin dolazak.

Merilin Monro
foto: Profimedia

- Red je bio dug i Merilin je bila na pola puta. Glumica je s vremena na vreme zurila ispred sebe, nervozno čekajući svoj red, ali kako se kraljica približavala, Merilin je viđena kako viri, a zatim uzbuđeno ćaska sa glumcem Viktorom Matureom - napisala je spisateljica MišelMorgan. Kada je kraljica stigla do Merilin, glumica je uzela kraljicu za ruku i savršeno se naklonila.

- Njih dve su zatim nekoliko minuta razgovarale o temama kao što su komšije i kraljičin voljeni Vindzor.

- 'Sviđa nam se', rekla je Merilin i dodala, 'Pošto imamo dozvolu, suprug i ja idemo na vožnju biciklom u Veliki park' - opisala je autorka.

Kasnije te večeri, Monro je bila ispunjena uzbuđenjem dok je izlazila iz pozorišta. Dok se približavala svom automobilu koji je čekao, novinari su je pitali šta misli o monarhu.

- Kraljica je veoma topla - rekla je Merilin.

- Ona zrači slatkoćom - dodala je.

Što se tiče toga šta kraljica misli o filmskoj zvezdi, članak koji se pojavio u britanskom časopisu 1961. godine detaljno je opisao misli Njenog Veličanstva koje je ispričao neimenovani „prijatelj“.

- U članku se navodi da je nakon nastupa Kraljevske komande 1956. godine kraljica postala fascinirana Merilin i da je pogledala svaki njen film -piše Morgan.

- Navodno je rekla prijatelju: „Mislila sam da je gospođica Monro veoma fina osoba. Bilo mi je žao jer je bila toliko nervozna da je polizala sav svoj ruž.

Čini se da snimci događaja to potvrđuju, jer se vidi kako Merilin oblizuje usne dok čeka kraljicu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track