NA LISTI SAM ZA LIKVIDACIJU KOJU PODRŽAVA UKRAJINSKA VLADA: Frontmen grupe Pink Flojd u STRAHU za svoj život priznao sve!
Foto: EPA / Francisco Guasco

progovorio je!

NA LISTI SAM ZA LIKVIDACIJU KOJU PODRŽAVA UKRAJINSKA VLADA: Frontmen grupe Pink Flojd u STRAHU za svoj život priznao sve!

Pop kultura -

Rodžer Voters poznati britanski muzičar i osnivač "Pink Flojda", govorio je za magazin „Roling stoun“ i rekao je da je na „ukrajinskoj listi za likvidaciju“, posle njegovih izjava protiv zapadnog vojnog mešanja u krizu u Ukrajini i poziva Kijevu da zaključi mir sa Rusijom.

Voters je u intervjuu za „Roling stoun“ odbacio optužbe da ponavlja ruske stavove o konfliktu u Ukrajini.

Rodžer Voters
foto: Printscreen/YouTube

- Ne zaboravite, ja sam na listi za likvidaciju koju podržava ukrajinska vlada. Ja sam na listi, a oni su nedavno ubili ljude. Kada ubiju nekog, napišu „likvidiran“ preko slike. A ja sam na jednoj od tih slika - rekao je on.

Voters je naveo primer Darije Dugine, ruske novinarke koja je ubijena u avgustu, pošto se našla na listi ukrajinskog „Mirotvorca“, skandaloznog nacionalističkog sajta koji targetira sve koji prema njihovom viđenju predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Kako je istakao Voters, ona je označena kao „likvidirana“ pošto je izgubila život u eksploziji automobila-bombe. Nedavno je i Voters dospeo na tu listu.

Voters se nedavno našao u centru pažnje, kada je američkog predsednika Džoa Bajdena nazvao „ratnim zločincem“ zbog podgrevanja ukrajinske krize, kao i zbog otvorenog pisma supruzi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, u kom traži od nje da „pomogne u zaustavljanju masakra“ tako što će uticati na njega da pregovara o miru sa Rusijom.

Rodžer Voters
foto: Profimedia

Na pitanje „Roling stouna“ zašto ne podržava ukrajinski otpor ruskim snagama, Voters kaže:

- Zato što je to nepotreban rat i ti ljudi ne treba da ginu. I Rusiju nije trebalo ohrabrivati Rusiju da napadne Ukrajinu, pošto su 20 godina to pokušavali da izbegnu predlažući diplomatske mere zapadnim vladama.

Voters je, takođe, odbacio izveštaje o navodnim ruskim ratnim zločinima u Ukrajini kao zapadnu propagandu, prenosi Politika.

(Kurir.rs/Rolling Stone)

Bonus video:

00:30

PEVAČ ODUŠEVIO PUBLIKU NA VILJUŠKARU! Manijak ubacio Slobu Vasića u šator, potom JE USLEDIO PRAVI ŠOU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track