PRINC HARI RASPLAKAO KEJT MIDLTON, A VILIJAM MU NIJE OSTAO DUŽAN: Pre Megan su imali IDILIČAN ODNOS, a jedan potez nije očekivala
Foto: AP/Tristan Fewings, AP/Scott Garfitt

ISPLIVALI DETALJI

PRINC HARI RASPLAKAO KEJT MIDLTON, A VILIJAM MU NIJE OSTAO DUŽAN: Pre Megan su imali IDILIČAN ODNOS, a jedan potez nije očekivala

Pop kultura -

Kada se princ Vilijam oženio svojom fakultetskom ljubavlju, Kejt Midlton, bio je to istorijski trenutak ispunjen kraljevskim protokolom i tradicijom.

Ali kad su se sva pompa i ceremonija završili, a dobronamernici i medijske ekipe se spakovale i otišle kući, bilo je to obično venčanje - s plesom, pićem i vrlo drskim kumovskim govorom.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: printScreen Jutjub

Sav važan posao pripao je Vilijamovom mlađem bratu, Hariju, koji se latio mikrofona nakon što su gosti princa i princeze od Velsa uživali u svadbenom jelovniku.

Upućeni tvrde da je govor bio smešan i sladak, ali je u skladu s tradicijom i pošteno postideo mladoženju. Međutim, takođe se tvrdi da je rasplakao Kejt Midlton.

Kraljevska autorka Kejti Nikol dala je uvid u posebno veče u svojoj biografiji "Harry: Life, Loss, and Love".

Megan Markl, Kejt Midlton, Princ Hari, Princ Vilijam
foto: EPA/Neil Hall, EPA / Andy Rain, AP /Matt Dunham

Ona piše: "Bilo je nežno, toplo i smešno i duboko je dirnulo Vilijama."

"Govor je bio začinjen Harijevim klasičnim smislom za humor, a on je odbrusio svom bratu: 'Vilijam nije imao romantičnu kost u telu pre nego što je upoznao Kejt, pa sam znao da je ozbiljno kad je Vilijam iznenada počeo da guguče u slušalicu dok je pričao s Kejt'. Poznat po svojoj mimici, Hari je tada oponašao svog brata nazivajući Kejt 'Babykins', što je izazvalo veliki smeh gostiju", piše Kejti.

"Kada je rekao da mu je desetogodišnja romansa para bila inspiracija, Čelsi (bivša devojka princa Harija) se sramežljivo nasmešila, dok je Kejt pustila suzu."

Princ Hari
foto: EPA/ Andy Rain

Kejt i Vilijam pozvali su 1.900 ljudi na svoje venčanje u Vestminsterskoj opatiji, no kako je dan odmicao, spisak zvanica postajao je sve manji. 600 gostiju se pridružilo kraljevskoj porodici na prijemu za ručak u Bakingemskoj palati. Domaćin je bila kraljica, koja je odigrala veliku ulogu u organizaciji, uključujući i hranu. Zadala je zadatak timu od 21 kuvara da napravi 10.000 kanapea za srećne goste.

Brojke su ponovo smanjene za večeru, na kojoj je bilo samo 300 najbližih i najdražih zvanica mladenaca.

Kejt Midlton
foto: profimedia

Princ Vilijam je navodno "vratio" bratu Hariju kada je bio kum na njegovom venčanju s Megan Markl 2018.

Vojvoda je navodno ispričao "prljave i bezobrazne" viceve i šale tokom večernjeg prijema u Frogmor Hausu.

Navodno je Hari pao s merdevina dok je pokušavao da promeni sijalicu uoči venčanja, pa je Vilijam privezao merdevine za zadnji deo auta mladenaca.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track