OVA OPASNA DAMA SA DVA PIŠTOLJA JE TELOHRANITELJKA KEJT: Niko je nije PRIMETIO 12 godina, a evo iz kog razloga žena čuva PRINCEZU!
Foto: Profimedia

nikad ne biste pogodili

OVA OPASNA DAMA SA DVA PIŠTOLJA JE TELOHRANITELJKA KEJT: Niko je nije PRIMETIO 12 godina, a evo iz kog razloga žena čuva PRINCEZU!

Pop kultura -

Telohraniteljki Kejt Mildton Emi Probert ukazana je pre nekoliko dana velika čast kada ju je princ od Velsa proglasio članicom Viktorijanskog reda u Bakingemskoj palati.

Ema Probert brine o bezbednosti Kejt Midlton od veridbe princeze i princa 2010. godine. Bila je u čuvenom timu na njihovom venčanju 2011. u Londonu, odnosno u tročlanom zaštitnom odredu koji je trčao za Vilijamovom suprugom dok je ulazila u kočiju.

Ema Proubert
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ova žena se 2010. pridružila Kraljevskom redu zaštitte princeze, a dobro je poznata britanskom dvoru jer je pre toga brinula o bezbednosti unuka kraljice Elizabete II, princeza Evgenije i Beatris.

Ema je radila u Skotland jardu, odlično poznaje borilačke veštine i uvek, dok je na dužnosti, nosi dva pištolja od kojih je jedan za omamljivanje kao i zaštitnu opremu, piše "Dejli mejl".

Godinama unazad Ema Porbert se mogla videti uz Kejt iako je mnogi sigurno nisu primetili, što je odlično za njenu profesiju. A u tome se krije i razlog zašto članice dvorova često čuvaju žene, a ne muškarci, prema rečima Lize Boldvin, telohraniteljke koja je čuvala kraljevske porodice sa Bliskog istoka.

- Ljudi pretpostavljaju da sam dadilja ili lični asistent - rekla je otkrivajući kako su predrasude o poslu telohranitelja uticale na njen posao.

Ema Proubert
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Problem može da nastane kada se otkrije indentitet telohraniteljke kao što je slučaj sa Emom. Međutm, njena stručnost uliva sigurnost, a skoro je bilo nemoguće ne saznati ko brine o Kejt. Sa druge strane, ova žena nije jedina koja vodi računa o sigurnosti princeze od Velsa.

Telohranitelji kraljevskih porodica i generalno poznatih ličnosti često zbog posla rizikuju život. Primer je pokušaj atentata na Čarlsa 1994. u Australiji kada je u opasnosti bio i muškaraca koji ga je čuvao.

(Kurir.rs/DailyMail)

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track