SLAVNA GLUMICA JE UMRLA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Ovo su bile njene POSLEDNJE REČI, a ovakvu SMRT bi mnogi poželeli
Foto: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

UOČI 100. ROĐENDANA

SLAVNA GLUMICA JE UMRLA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Ovo su bile njene POSLEDNJE REČI, a ovakvu SMRT bi mnogi poželeli

Pop kultura -

Kad ju je Alen Laden prvi put zaprosio, Beti Vajt je pomislila da se šali. Drugoj prosidbi je pristupio ozbiljnije, uz večeru joj je ponudio i dijamantski prsten, ali ga je Beti opet odbila. Nije želela da napusti glumačku karijeru u Los Anđelesu, a on je bio vezan poslom za Njujork.

Kad ju je treći put pitao da se uda za njega, slavna glumica je rekla ne samo "da", već i "žao mi je što nisam pristala odmah". Sve do tada, on je uporno dolazio u posetu u Los Anđeles i nudio joj brak. Nije mogla da odoli kad joj je, na Uskrs, poslao plišanog medu sa preslatkim minđušama napravljenim od dijamanata i safira.

Beti Vajt
foto: Printscreen

"Kad samo pomislim koliko sam bila blesava... ", pričala je Beti kasnije. "Bila je to prava ljubav." Pre Alena, čuvena komičarka je već bila dvaput udata. Kako je rekla u šali u jednom intervjuu, ta dva braka su bile "probe, u vreme kad devojka nije mogla da spava s momkom ako se ne uda za njega", piše "Lepa & Srećna".

Beti je izgradila fantastičnu karijeru, pre svega, na televiziji, a bila je jedna od prvih žena koje su radile i ispred kamere i iza njih. Prva je žena koja je producirala neki sitkom, a nadimak "prva dama televizije" je zaslužila radeći u ovom mediju gotovo sedam decenija.

Beti Vajt, Alan Laden
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Zato je i ušla u Ginisovu knjigu rekorda, kao žena sa najdužim TV stažom u zabavljačkoj kategoriji. Svoj večiti potpis je ostavila ulogom u seriji "Zlatne devojke", u kojoj su glavne ličnosti četiri žene - udovice ili raspuštenice u "zlatnim godinama", koje žive zajedno u Majamiju.

Njen muž Alen je takođe imao zapaženu televizijsku karijeru i nesebično podržavao suprugu. Nisu imali dece, ali je Beti bila požrtvovana maćeha njegovoj deci iz prvog braka.

Beti Vajt
foto: Profimedia

"Čitav naš život je bio kao medeni mesec", kazala je jednom prilikom. Sreću je prekinula Alenova bolest. Posle 18 godina ljubavi, Beti je ostala udovica. Zvezda slavnih u Holivudu koju je Beti dobila zahvaljujući brilijantnoj karijeri stoji uz zvezdu njenog voljenog Alena.

Posle smrti muža, Beti je nastavila da živi sama u kući koju su zajedno kupili, naredne četiri decenije. Kada su je pitali zašto se više nikad nije udala, odgovorila je: "Doživela sam ljubav svog života. Kad nađete onog najboljeg, šta će vam ostali?"

Beti Vajt
foto: Profimedia

Beti je preminula mirno 31. decembra 2021. godine, samo par nedelja uoči svog 100. rođendana. Njena prijateljica sada Peti Saliven obeležava godišnjicu smrti televizijske legende knjigom "Mudrosti Beti Vajt: životne lekcije voljenog američkog blaga". Kaže da se glumica povukla u kuću još tokom pandemije kovida, ali da je njena asistentkinja bila neprekidno uz nju. Prema njenom svedočenju, poslednja reč koju je izgovorila bilo je ime njenog muža - Alen.

(Kurir.rs/ Lepa & Srećna)

Bonus video:

00:23

BOLEST ME PROMENILA: Glumica iskreno o teškim situacijama kroz koje je prošla u životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track