NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE TEŠKO BOLESNOG GLUMCA SLAMAJU SRCE: Stanje mu je sve gore, a JEDNA STVAR posebno UZNEMIRUJE (FOTO)
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

TUGA

NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE TEŠKO BOLESNOG GLUMCA SLAMAJU SRCE: Stanje mu je sve gore, a JEDNA STVAR posebno UZNEMIRUJE (FOTO)

Pop kultura -

Holivudski glumac i zvezda filmova "Povratak u budućnost" Majkl Džej Foks snimljen je na odmoru u meksičkom Tulumu, jednom od omiljenih mesta brojnih slavnih faca, gde je s porodicom dočekao novu godinu.

Međutim, najnovije paparaco fotografije danas 61-godišnjeg Majkla, kog i danas mnogi pamte kao Martija iz hit-filma, zapravo su rastužile, ali i zabrinule njegove obožavatelje. Naime, Majklovo zdravlje je tokom poslednjih nekoliko godina počelo da se pogoršava zbog posledica Parkinsonove bolesti, koja mu je dijagnostikovana početkom 90-ih. Zbog toga je polako napustio glumu, a na ekranu smo mogli da ga vidimo samo u nekim posebnim i kratkim pojavljivanjima.

Majkl Džej Foks
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U javnosti se retko pojavljuje, ali sada je napravio izuzetak, pa se sa suprugom Trejsi Polan odmarao na plaži u Tulumu, a društvo im je pravilo nekoliko ljudi koji su mu pomogli pri kretanju.

Majkl je u nekoliko navrata opisao kako mu je bilo teško da bira uloge zbog problema koje ima, a jedan od najvećih je njegovo pamćenje. Glumac je rekao da više ne može da zapamti duge dijaloge zbog bolesti koja je sve više napredovala. Ipak, njegovo fizičko stanje ga nije obeshrabrilo, već ga je motivisalo da osnuje fondaciju za razvoj medicinskih istraživanja koja pomažu u lečenju i istraživanju bolesti.

Majkl Džej Foks
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Majkl je glumačku karijeru započeo kasnih 1970-ih, ali se proslavio tek u filmu Stivena Spilberga "Povratak u budućnost" 1985, kada je imao 24 godine. Trebalo je da uloga pripadne Eriku Stolcu, ali film je ponovo snimljen s Foksom nakon što su producenti mislili da prva verzija nije uspela. Nakon što je postao holivudska zvezda zahvaljujući ''Povratku u budućnost'' i srednjoškolskoj komediji ''Teen Wolf'', Majkl se okrenuo i televiziji, pa je glumio Majka Flaertija u političkom sitkomu ''Svi gradonačelnikovi ljudi''.

Uz njega je sve vreme ljubav njegovog života, Trejsi, s kojom ima i četvoro dece - Sema, Akvinu, Šajler i Esme.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

02:06

Ponekad je bolest brža od tempa prikupljanja pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track