ŠOK ODLUKA KRALJA ČARLSA POVODOM HARIJEVIH MEMOARA: Postoji samo JEDAN NAČIN da se AGONIJA napokon OKONČA! Evo šta će uraditi
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

SAGA SE NASTAVLJA

ŠOK ODLUKA KRALJA ČARLSA POVODOM HARIJEVIH MEMOARA: Postoji samo JEDAN NAČIN da se AGONIJA napokon OKONČA! Evo šta će uraditi

Pop kultura -

Princ Hari izneo je niz šokantnih tvrdnji protiv svoje porodice u memoarima "Spare" (Rezerva) i dva televizijska intervjua, ali iz Bakingemske palate odbijaju da se izjasne o svemu tome.

Javnost najviše očekuje od kralja Čarlsa III da progovori o izdaji svog mlađeg sina, ali čini se da on nema nameru to da učini. Kako pišu britanski mediji, na nedavno održanoj privatnoj večeri za prijatelje koju su organizovali Čarls i Kamila u Klarens Hausu, kraljevi gosti su bili zatečeni njegovim oklevanjem da se suoči s Harijem zbog svega što je priredio porodici.

princ Hari, princ Vilijam, princ Čarls, Klosters
foto: TIM ROOKE / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogi smatraju da je to velika mana čoveka koji bi trebalo da samopouzdano upravlja monarhijom nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II. Čarls odbija da se direktno suoči sa svojim privatnim problemima koji su postali tema celog sveta zbog memoara njegovog sina.

Kralj je rekao gostima na večeri da radije želi da izbegne bilo kakvu bitku s Harijem. Štaviše, prema izvorima iz Bakingemske palate, Čarls bi mogao da ignoriše sinovljevu izdaju i "pružiti mu ruku pomirenja" priznavanjem svojih grešaka.

Princ Hari
foto: ITV / Planet / Profimedia

Ta mogućnost šokira deo javnosti koji snažno podržava monarhiju i smatra da će tim potezom kralj pokazati da gubi kontrolu. Takođe, ostaje pitanje šta će se tek dogoditi kad se objave nastavci Harijevih memoara. Naime, princ je rekao da je odbacio pola konačnog rukopisa prvog dela biografije zbog njegove dužine, zbog čega je jasno da sprema još neprijatnih iznenađenja za svoju porodicu.

Da će biti nastavaka memoara, može se zaključiti i po tome što je Hari tek "sitnice" otkrio o braku svojih roditelja, odnosu s njima i očevoj preljubi s Kamilom. Čarls je toga svestan i navodno se boji šta će mu još sin prirediti. Takođe, oseća krivicu zbog svog ponašanja prema sinovima nakon smrti njihove majke, princeze Dajane.

Kralj Čarls
foto: Profimedia

Umesto da bude više s njima, bavio se svojim interesima i družio s Kamilom, a Hari je vikendima i tokom školskih praznika bio prepušten dadilji. Inače, princ je u memoarima otkrio da je Čarls njega i brata Vilijama molio samo jednu stvar, i to nakon sahrane svog oca, princa Filipa.

"Molim vas, momci, nemojte moje poslednje godine da pretvorite u jad", rekao im je. Naime, brinulo ga je šta će se dogoditi tokom njegove vladavine i hoće li mu uništiti taj period.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track