KRALJICA ELIZABETA BILA U SRODSTVU SA SVOJIM SUPRUGOM: Džoni Dep joj je dalji rođak, a evo koje još poznate ličnosti dele krv
Foto: Profimedia

možda niste znali

KRALJICA ELIZABETA BILA U SRODSTVU SA SVOJIM SUPRUGOM: Džoni Dep joj je dalji rođak, a evo koje još poznate ličnosti dele krv

Pop kultura -

Nije retkost da su mnoge poznate ličnosti u srodstvu, neke bliže, a neke daljem. Prema arhiviranim dokumentima koji se čuvaju još od daleke 1600. godine pa sve do 1948. godine, može se otkritie koje su slavne ličnosti u krvnom srodstvu.

Informacije su bile dostupne i objavljene na stranici "Find My Past" i potvrđuju veze između poznatih koje nikome ne bi pale na pamet. Tako se krvnim srodstvom mogu pohvaliti osobe poput Džoni Dep i nedavno preminule kraljica Elizabeta II, Barak Obama i Bred Pit, Džastin Biber i Selin Dion.

Kraljica Elizabeta II i njen suprug princ Filip

Princ Filip
foto: Profimedia

Nije retkost da se članovi kraljevske porodice venčavaju međusobno, kako bi osigurale mesto na prestolu ili spečili dalje svađe u porodici. O rodbinskoj vezi pokojne kraljice i njenog supruga princa Filipa se ranije dosta pisalo, a oni su rođaci po trećem kolenu, jer dele iste prapretke. Oni su naslednici pricna Alberta i princeze Viktorije koji su im prabaka i pradeka.

Kraljica Elizabeta II i Džoni Dep

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Prema podacima koji su dostupni na pomenutoj stranici, utvrđeno je da su kraljica Elizabeta II i glumac Džoni Dep daleki rođaci i to po dvadesetom kolenu. Obzirom na to da jedan deo Depovih predaka potiče iz Jorkšira iz Engleske, uočena je veza između kraljice i čuvenog glumca. Oboje su potomci, direktni ili dalji, Edvarda III, koji je preminuo još u 14. veku.

Džoni Dep
foto: Damir Dervišagić

Kraljica supruga Kamila i Madona

Kamila Parker
foto: George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Supruga novog kralja Engleske Čarlsa II i pop ikone potiču iz iste familije, koja je važila za jednu od najmoćnijih u Kanadi u 17. veku. Njih dve, osim boje kose i po kojeg gena, nemaju mnogo toga zajedničkog. Zaključeno je da su one rođake po devetom kolenu. Inače, israživači koji su otkrili ovu povezanost, otkrili su i da je pevačica Selin Dion, takođe, izdanak ove bogate porodice.

Madona
foto: Printskrin/Instagram

Ralf Fajns i Kralj Čarls II

kralj Čarls
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glumac iz "Hari Potera“, koji je oživeo lik Lorda Voldemora, Ralf Fajns i njegov brat Džozef Fajns su osmi po redu rođaci britanskog kralja Čarlsa. Braća Fajns i kralj su potomci škotskog kralja Džejmsa II.

Rejf Fajns, Aleksandar Vučić, pasoš, Srbija
foto: Tanjug/Tanja Valič

Kejt Midlton i Gaj Riči

Kejt Midlton
foto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Srodstvo vojvotkinje od Kembridža i poznatog režisera seže u daleki 18. vek, Gaj Riči prisustvovao je i njenom kraljevkom venčanju 2011. godine, sa princom Vilijamom, a kako se spekulisalo to nije bilo zbog rodbinskih veza, već zbog prijateljstva sa princom Vilijamom.

Gaj Riči
foto: Profimedia

Barak Obama i Bred Pit

Barak Obama
foto: AP/Charles Sykes

Bred Pit i Barak Obama dele istog rođaka iz Virdžinije, Edvina Hikmana, koji je umro 1769. godine. Međutim, jedan od najpoznatijih glumaca Holivuda ima još veza sa Belom kućom. Naime, njegova bivša supruga, Anđelina Džoli, u srodstvu je i sa bivšom prvom damom, Hilari Klinton.

Bred Pit
foto: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia

Džastin Biber i Selin Dion

Džastin Biber
foto: Profimedia

Pevačica Selin Dion i njen dosta mlađi kolega i rođak Džastin Biber, dele iste pretke koji potiču još iz 17 veka.

Selin Dion
foto: Instagram/celinedion

Njih dvoje nikada nisu komentarisali ovo srodstvo, a pored njega i ne dele ništa zajedničko, osim što su planetarno poznati i vrhunski umetnici.

(Kurir.rs)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track