ONI SU SAMO ŽELJNI JOŠ 5 MINUTA SLAVE: Lome se koplja oko Harija i Megan, sada se oko njih svađaju princ Vilijam i kralj Čarls
Foto: EPA/PETER FOLEY, Profimedia

podeljeni

ONI SU SAMO ŽELJNI JOŠ 5 MINUTA SLAVE: Lome se koplja oko Harija i Megan, sada se oko njih svađaju princ Vilijam i kralj Čarls

Pop kultura -

Kralj Čarls III (74) zamolio je nadbiskupa Velbija da bude posrednik i omogući da njegov mlađi sin, princ Hari (38), i njegova supruga Megan Markl (41) dođu na svečanu ceremoniju krunisanja koja će se održati u Vestminsterskoj opatiji u maju.

kralj Čarls, princ Vilijam
foto: Justin Setterfield / AFP / Profimedia

Međutim, njegov stariji sin, princ Vilijam (40) navodno se opire toj ideji i smatra da će supružnici iskoristiti dolazak za vlastitu promociju i "novih pet minuta slave". Izvori britanskog tabloida tvrde da je kralj uveren da bi odsutnost Megan i Harija više naštetila nego njihova prisutnost.

Vilijam se navodno ne slaže s ocem i smatra da poseta njegovog brata i Megan treba da biude isplanirana u detalje jer će u suprotnom uradti neke stvari kako bi oni bili u centru pažnje. Izvori bliski kraljevskoj prodici rekli su da bi Hariju moglo da bude ponuđeno mesto visokog profila u opatiji ili neformalno jamstvo da će moći da zadrži svoje titule kao podsticaj za učestvovanje.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

- Porodica je podeljena, a sve ukazuje na to da se Hariju savetuje da u ovoj fazi ne pristane ni na šta, sve do poslednjeg trenutka, što otežava pregovore s njim. Iako bi u nekom trenutku mogao da odluči da odbaci titule svojom voljom, protivi se ideji da mu se nasilno oduzmu - ispričao je izvor za Daily Mail.

Inače, kralj Čarls je nadbiskupa prvi put molio da bude posrednik između braće nakon smrti kraljice Elizabete. Velbi se našao u neuprijatnoj situaciji kada je Megan u intervjuu kod Opre Vinfri tvrdila da je u tajnosti venčao s Harijem pre njihovog službenog venčanja. On je javno opovrgao te reči i rekao da je kraljevsko venčanje bilo jedino zakonito.

Princ Hari, Megan Markl
foto: Printscreen/Twitter, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da podsetimo, pojavljivanje na balkonu Bakingemske palate, koncert svetskih zvezda i dan posvećen volontiranju biće delovi proslave krunisanja novog kralja. Prvi put u sedamdeset godina, Velika Britanija dobiće novog monarha, a trodnevna svečanost počinje 6. maja.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track