EVO NA KOM MESTU SE SRBIJA NALAZI POSLE POBEDE LUKA BLEKA NA PZE: Za manje od 12 sati momak iz Čačka prešišao i NJIH (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

sve se menja

EVO NA KOM MESTU SE SRBIJA NALAZI POSLE POBEDE LUKA BLEKA NA PZE: Za manje od 12 sati momak iz Čačka prešišao i NJIH (FOTO)

Pop kultura -

Luka Ivanović, scenskog imena Luke Black (Luk Blek) ide u Liverpul gde će nastupiti kao srpski predstavnik sa pesmom "Samo mi se spava".

Evrovizija 2023
foto: Printscreen/RTS

Ono što je zanimljivo da su Luki i publika i žiri dali manje bodove, odnosno bio je drugi, ali je posle sabiranja glasova završio na prvom mestu.

Mnogi na društvenim mrežama su oduševljeni celi performansom, a za nešto manje od 12 sati, Luka je na poprilično dobrom mestu što se kladionica tiče.

predviđanja 2023, Evrovizija 2023
foto: Printscreen/eurovisionworld

Naime, on je trenutno na 14. mestu, Hrvati su sa pesmom "Mama ŠČ" 17, a glavni favorit je Švedska koja svoje finale ima 11. marta i tada će se znati definitivni predstavnik, a na drugom mestu je simpatični Finac Kaarija sa potencijalnim evrovizijskim hitom "Cha cha cha".

Karija, finski predstavnik, Evrovizija, Evrovizija 2023
foto: Printscreen/Youtube/ESC

Ovaj mladić privukao je veliku pažnju ljudi širom Srbije, ali još uvek malo ko zna ko je on. Luk se autorskom muzikom se bavi od 2005. godine, a sa 12 je počeo da piše tekstove, da bi četiri godine kasnije počeo i da komponuje muziku i piše aranžmane. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji.

Dve godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti. Ono što Luku izdvaja od ostatka takmičara je muzika koja apsolutno odudara od domaćih standarda.

Evrovizija 2023
foto: Nemanja Nikolić

Ovaj mladi umetnik koji je rođen u Čačku već šest godina živi i radi u Londonu gde je i stvorio pesmu kojom će nas predstavljati na Evroviziji.

(Kurir.rs/A.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track