ŽELIM DA EVROVIZIJU DOVEDEM U DOM KULTURE ČAČAK! Luk Blek je veliki LOKALPATRIOTA, a ovo treba da znate o POBEDNIKU FESTIVALA
Foto: Nemanja Nikolić

lepi snovi

ŽELIM DA EVROVIZIJU DOVEDEM U DOM KULTURE ČAČAK! Luk Blek je veliki LOKALPATRIOTA, a ovo treba da znate o POBEDNIKU FESTIVALA

Pop kultura -

Č

Prvi favorit kladionica i pre finala Luk Blek s pesmom "Samo mi se spava" predstavljaće Srbiju u maju na 67. Pesmi Evrovizije u Liverpulu.

Mladi umetnik s londonskom adresom kaže da pripreme za nastup karijere već počinju, ali da je pre samo pola godine želeo da digne ruke od pevanja i muzike.

Luke Black, Luka Ivanović
foto: Nemanja Nikolić

- Treba biti strpljiv kad je muzika u pitanju, a ja to nisam bio. U novembru prošle godine hteo sam da odustanem i da se povučem iz tog sveta. Ipak, prijavio sam se za Evroviziju, čisto da uradim taj poslednji korak pre nego što odustanem. Shvatio sam da je vredelo što sam 10 godina radio i stvarao svoju muziku - bile su prve impresije pobednika.

Luke Black, Luka Ivanović
foto: Nemanja Nikolić

Kao Valter Luka Ivanović rođen je u Čačku, a poslednjih godina živi i radi u Engleskoj. Do sada je objavio nekoliko EP izdanja za "Juniversal mjuzik" i postao jedan od prvih izvođača sa ovih prostora koji je potpisao ugovor za američki ogranak ove korporacije, a zanimljivo je da je popularan i u Kini, skoro kao Velimir Bata Živojinović kao Valter.

- Voleo bih da, ako pobedim na Evroviziji, dovedem je u Čačak. Odrastao sam u tamo, pa možda to takmičenje bude i u našem Domu kulture! - priznao je umetnik novinarima pred finalni nastup.

Luk Blek
foto: pritvatna arhiva

On je objasnio i svoju izjavu od pre nekoliko godina da je ovo muzičko takmičenje "treš".

- Nisam nazvao Pesmu za Evroviziju smećem. Meni je u tom trenutku, s tim mozgom u toku pandemije, sve bilo treš. Ali sam i ranije pričao da je Evrovizija fenomenalna.

Luke Black, Luka Ivanović
foto: Nemanja Nikolić

Jutro posle finala priznao je kroz osmeh da nije još stigao da se naspava.

- Mnogo sam srećan zbog svega. Trudio sam se da ne zaplačem. Nisam imao mnogo vremena da procesuiram sve. I dalje nisam svestan svega i ne mogu da pokažem neku normalnu reakciju. Delujem možda ravnodušno, ali mi se zapravo ostvario jedan veliki san - priznaje Blek.

Luke Black, Luka Ivanović
foto: Nemanja Nikolić

Na srpskom

Pesma je izvorno, kao i sve njegove, nastala na engleskom jeziku i govori o njegovom stanju tokom korone, a naš predstavnik je blizu odluke da je izvede na srpskom, kao i na nacionalnom takmičenju. Nastup za Liverpul radiće njegovi prijatelji iz inostranstva, koji su mu bili podrška i u Beogradu.

- Vezao sam se za srpsku verziju, koju sam napravio za potrebe takmičenja. Više saosećam sa njom. Voleo da predstavljam svoju zemlju na taj način. Dalo joj je neku drugu notu i ozbiljnost, ali videćemo - iskren je Blek.

Luke Black, Luka Ivanović
foto: Nemanja Nikolić

Luka je osvojio po 10 bodova žirija i publike, a posebno mu znači savet prošlogodišnje pobednice Ane Đurić Konstrakte:

- Rekla mi je da se pripremim za jedno od najlepših putovanja svog života! Luk Blek ne živi u Srbiji, pa je posebno vezan za svoje roditelje. Otac mu je bio di-džej i nije ni čudo što je zavoleo muziku.

Zanimljivosti o Luki

Rođen je 1992. godine u Čačku

Autorskom muzikom se bavi od 2005.

Luke Black, Luka Ivanović
foto: Nemanja Nikolić

Sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmane

U Beograd dolazi sa 18 zbog studija engleskog jezika i književnosti

- Moram odmah da zovem tatu da se ne naljuti. On je moja najveća podrška. Ja sam mu rekao: "Tata, ako jednom budem poznat, vodiću tebe i mamu gde god da krenem!" - zaključio je mladi pevač.

Kurir.rs

Bonus video:

04:22

Prva izjava srpskog predstavnika na Evroviziji 2023

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja