PRE BI UMRO NEGO DA NJU SRETNE U JAVNOSTI: Otkriveno zašto Tom Kruz nije bio na dodeli Oskara, a razlog je pomalo BIZARAN
Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

TEŽAK RAZVOD

PRE BI UMRO NEGO DA NJU SRETNE U JAVNOSTI: Otkriveno zašto Tom Kruz nije bio na dodeli Oskara, a razlog je pomalo BIZARAN

Pop kultura -

Tom Kruz odlučio je da preskoči ovogodišnju dodelu Oskara kako bi izbegao neprijatan susret sa svojom bivšom suprugom, Nikol Kidman, iako je od njihovog mučnog razvoda prošlo više od 20 godina, tvrde britanski tabloidi. Ni činjenica da je njegov film "Top Gun: Maverick" bio nominovan u šest kategorija, uključujući i onu najpriželjkivaniju, za najbolji film, nije Kruzu bila podsticaj za dolazak. Naime, Kruz i Kidman razišli su se 2001. godine, navodno jer glumica nije želela da mu se pridruži u Sajentološkoj crkvi.

"Tom nije bio na dodeli jer je Nikol bila tamo i nije želeo da naleti na nju", rekao je neimenovani izvor za Daily Mail.

Tom Kruz
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S druge strane, osobe bliske Kruzu tvrde kako njegov izostanak nije bio "lične prirode", već jednostavno mu se nije uklapao u raspored, ali nisu odgovorili konkretno na tvrdnju da je sve povezano s Kidmaninom prisutnošću. Inače, 60-godišnji Kruz i njegova bivša supruga nisu viđeni na istim događajima godinama. Na dodelu je 55-godišnja Kidman stigla u društvu supruga Kita Urbana, a nije moglo da ostane neprimećeno ni njeno bizarno i pomalo preveselo ponašanje na crvenom tepihu, ali na svečanom ručku koji tradicionalno prethodi Oskarima nije se pojavila, ali Kruz jeste. Štaviše, slavni glumac je viđen tog 13. februara kako grli Stivena Spilberga, a reditelj se mogao čuti kako u videu govori akcionoj zvezdi kako je film "Maverick" spasio Holivud vrativši publiku u bioskope. Međutim, izostanak njegove bivše supruge, s kojom ima dvoje dece, 28-godišnjag Konora i 30-godišnju Isabelu, na istom događaju je bio i te kako uočljiv.

Nikol Kidman, Kit Urban
foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Kidman je upoznala Kruza 1990, kad su zajedno glumili u "Danima groma", filmu o motorističkim trkama. U to vreme imala je 23 godine, tek je stigla iz Australije i bila je nepoznata u Holivudu. Sve to se promenilo kad je ljubav iz scenarija postala i stvarna tokom snimanja.

Nakon 12 godina braka, Kruz je napustio suprugu 2001, ostavivši je u potpunom šoku. Iste godine je podneo zahtev za razvod navodeći kao razlog "nepomirljive razlike". Međutim, pravi razlog je, govorilo se u to vreme, njeno odbijanje da mu se pridruži u Sajentološkoj crkvi. U intervjuu za časopis "DuJour", Kidman je 2012. otvoreno govorila o bolnom razvodu od Kruza.

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

"Mislila sam da je naš zajednički život savršen. Trebalo mi je dugo vremena da se oporavim. Bio je to preveliki šok. Živeli smo u svom balončiću, samo nas dvoje. Postali smo jako zavisni jedno od drugog. Bila sam jako vezana za Toma. Otišla bih i na kraj sveta za njega... Bila sam potpuno očarana, zaljubila sam se ludo, strastveno", ispričala je. Kako je rekla u razgovoru, bila je naivna misleći da će s Kruzom živjeti srećno do kraja života, ali je i napomenula kako je u tom trenutku srećnija nego što je ikad pre bila.

"Živim u prijateljevoj kući u Nici. Moje dve ćerke su sa mnom, Sandej Rouz, kojoj su četiri godine, i Feit Margaret koja ima dve", naglasila je.

Nikol Kidman, Tom Kruz
foto: Profimedia

Inače, Kidman i Kruz nisu komunicirali više od deset godina. Uz to, Kidman takođe nije godinama razgovarala ni s dvoje dece koje je usvojila s Kruzom, Isabelom i Konorom. Oni su, naime, oboje posvećeni Sajentološkoj crkvi, poput svog oca. Crkva je Kidman odbacila i obeležila oznakom SP, odnosno kao "supresivnu osobu", te je iz tog razloga odbačena od svoje porodice. U drugom pak intervjuu, za australijski časopis "Who", glumica je odlučila da progovori o odnosu s decom koju ima s Kruzom.

"Oni su odrasli ljudi. Mogu da donose svoje odluke. Odlučili su da budu sajentolozi, a meni je kao majci posao da ih volim", objasnila je tada glumica.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

03:50

Dejan Jelača sa dodele Oskara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track