BAJAGA SE RAZVEO, A SADA STIGAO NOVI UDARAC: Muzičar ostao bez dva člana benda, Instruktore napustio basista ORIGINALNOG SASTAVA
Foto: Kurir

šteta

BAJAGA SE RAZVEO, A SADA STIGAO NOVI UDARAC: Muzičar ostao bez dva člana benda, Instruktore napustio basista ORIGINALNOG SASTAVA

Pop kultura -

Momčilu Bajagiću Bajagi ne cvetaju ružu u privatnom životu, a sada su njegov bend instruktori napustila dva člana.

Bajaga, Bajaga i instruktori
foto: Brian Rasic

Pre dva meseca iz grupe su otišli basista originalnog sastava Miroslav Cvetković Cvele i bubnjar Čedomir Macura.

Vest da se Bajaga razveo od supruge Emilije šokirala je javnost u celom regionu. Muzičar je poznat po tome da o svom privatnom životu nikad ne govori u javnosti i da se uvek trudi da izbegne odgovor kad ga novinari pitaju za porodicu. Bila je to velika ljubav, ali s tužnim krajem.

Uspeo je više od dve godine da sakrije tu informaciju. Zvanično je i na papiru slobodan od maja 2021. godine.

Momčilo Bajagić Bajaga, Emilija Bajagić
foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić, Shutterstock

Nove članove benda već je našao čija će imena biti saopštena krajem marta.

- Nije bilo nikakve svađe niti teških reči između nas. Došlo je do neke vrste zamora materijala. Novi članovi su se već pridružili Instruktorima, 17. marta imamo koncert u Ljubljani i publika koja bude došla će ih premijerno čuti i videti, a onda i posetioci festivala "Vivaldi" 23. marta na Mećavniku - rekao je za Novosti Bajaga.

Bajaga, Bajaga i instruktori, Miroslav Cvetković Cvele
foto: Ana Paunković

I Cvele, koji važi za jednog od najboljih basista u bivšoj Jugoslaviji, nekadašnji član grupa Tilt, Pop mašina" i Papatra, potvrdio nam je juče da više nije Bajagin "instruktor":

- Razlozi za moj odlazak iz benda su privatne prirode. Pre dva dana sam napunio 70 godina i rešio da se penzionišem. Bajaga i ja se nismo svađali, u dobrim smo odnosima. Naravno, planiram da se i dalje bavim muzikom.

Kako saznaje pomenuti list, razlog zbog kojeg je na bini nenametljivi Cvele odlučio da ode iz benda u kom je od njegovog osnivanja 1984. jeste što je nedavno prvi put stao na ludi kamen sa 15 leta mlađom profesorkom. Kao i svaki mladoženja, razumljivo, želi da što više vremena provodi sa suprugom.

Neverne bebe, koncert
foto: Saša Leteći

I bubnjar Čeda Macura, bivši član Nevernih beba, Revolvera i Viktorijinog pratećeg benda, koji se "Instruktorima" pridružio 1996. godine, otišao je iz grupe bez zle krvi. Kako saznajemo, on je u poslu koji nema veze sa muzikom, a uz to ima i malo dete, zbog čega ne želi da odsustvuje od kuće i po šest meseci godišnje. Naime, čak i kada nije u pitanju turneja, toliko vremena je potrebno da bend održi, na primer, 60 koncerata u godini.

Što se tiče planova Bajage i instruktora, oni nakon zimske dvomesečne pauze nastavljaju sa koncertima, a već imaju zakazane nastupe do kraja leta. Takođe, Momčilo radi na novim pesmama koje planiraju da objave na 12. studijskom albumu, a sve u susret 2024. godini kada obeležavaju četiri decenije karijere.

Kurir.rs/ Novosti

Bonus video:

02:46

Bajaga odgovorio na Lukasove optužbe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track