KONAČNO JE JASNO ŠTA SE KRILO IZA SMRKNUTIH FACA: Zbog Megan i Harija nastao SKANDAL na čuvenoj proslavi o kojoj se i danas priča
Foto: ALPR/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

ISPLIVALO

KONAČNO JE JASNO ŠTA SE KRILO IZA SMRKNUTIH FACA: Zbog Megan i Harija nastao SKANDAL na čuvenoj proslavi o kojoj se i danas priča

Pop kultura -

Megan Markl i princ Hari doživeli su veliku neprijatnost na godišnjici 2020. godine, iako su Kejt Midlton i princ Vilijam pokušali da prema njima budu kolegijalni.

Na Dan Komonvelta 2020. godine, Hari i Megan susreli su se licem u lice s članovima kraljevske porodice prvi put nakon što su objavili da planiraju da odustanu od svega.

Hari i Megan tada nisu učestvovali na tradicionalnoj misi u Vestminsterskoj opatiji. Nisu smeli da budu deo svečane procesije, već je dogovoreno da odmah dođu na svoja predviđena mesta u katedrali.

kraljevska porodica
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Izvori govore da su Saseksovi bili uzrujani i emotivni nakon što su saznali da ne mogu da budu deo te posebne kraljeve povorke na početku službe. Ali u pokušaju da izbegnu dodatnu dramu, princ Vilijam i Kejt Midlton napravili su promenu u poslednjem trenutku kako bi pokušali da ublaže napetost, piše je Daily Mail.

Par je ponudio da se pridruži Megan i Hariju u preskakanju povorke, što znači da su svi čekali da služba počne na svojim mestima.

Međutim, njihov gest navodno nije upalio, a njihov susret je bio pomalo neprijatan. Saseksovi su stigli prvi i sedeli su u drugom redu, te nisu ustali kako bi pozdravili princa i princezu od Velsa kada su oni stigli nedugo nakon toga.

Megan Markl, kraljevska porodica, princ Čarls, princ Hari
foto: Profimedia

U svojoj knjizi ''Osveta: Megan, Hari i rat između Vindsora'' kraljevski stručnjak Tom Bauer tvrdi da je došlo do velike svađe nakon što su službenici palate odlučili da javno ponize Harija i Megan.

"Stvarnost je nastupila dva dana kasnije, 9. marta. Izbila je velika svađa nakon što je Hariju rečeno da on i Megan ne mogu da se pridruže porodičnoj procesiji kroz Vestminstersku opatiju za godišnju službu Komonvelta", napisao je.

"Iako je u redosledu službe navedeno da Hari i Megan hodaju iza kraljice, dužnosnici palate promenili su svoju odluku. Sumnjičavi prema Saseksovima, odlučili su da ih javno ponize."

princ Vilijam, princ Hari, Megan Markl, Kejt Midlton, Velika Britanija, kraljevska porodica, AP, 09.03.2020.
foto: AP/Phil Harris/Pool

"Hariju je rečeno da će, nakon što se povuče s kraljevskih dužnosti, on i Megan sedeti i čekati s kongregacijom. Mogućnost da budu izvan kadra na televiziji u opatiji užasnula ih je. Dotad su već bili svesni Kejtinog i Vilijamovog antagonizma. Vilijam nije ponudio bratsku dobrodošlicu i Kejt je bila potpuno distancirana prema svojoj jetrvi. Na kraju, kako bi okončali spor, Vilijam i Kejt složili su se da će i oni pričekati s Harijem i Megan. Kako su članovi kraljevske porodice ulazili u opatiju, poremećeni odnosi nisu mogli da se sakriju.''

"Kejt je zanemela, a Harijev i Vilijamov pozdrav bio je hladan. Hari je izgledao napeto. Meganino lice odavalo je zbunjenost."

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track