PRVA SUPRUGA GA UVUKLA U KULT ZA KOJEG JE SADA BIZARNO VEZAN: Slavni glumac se zbog SEKTE odrekao ćerke, a u braku bio ČUDAK
Foto: Printscreen

zastranio

PRVA SUPRUGA GA UVUKLA U KULT ZA KOJEG JE SADA BIZARNO VEZAN: Slavni glumac se zbog SEKTE odrekao ćerke, a u braku bio ČUDAK

Pop kultura -

Tom Kruz danas je jedan od najvećih zagovornika sajentologije. Glumac je toliko daleko otišao u svojim uverenjima da je sebi dozvolio da ne viđa ćerku godinama, dok je usvojenu uspeo da posvađa sa bivšom suprugom Nikol Kidman, zbog čega su tek nedavno obnovile kontakt.

Zbog njegove opsesije sajentologijom, Tom nije u kontaktu ni sa Kejti Holms, a isti scenario je priredio i svakoj svojoj bivšoj devojci.

Međutim, malo je poznato da je glumac pre svih ovih slavnih dama, bio u vezi sa glumicom Mimi Rodžers, a upravo ona je bila ta koja mu je otvorila vrata Sajentološke crkve, za koju se na kraju ispostavilo da je njegova zvezda vodilja.

Mimi i Tom bili su u braku od 1987. godine do 1990. , a ona je zapravo od detinjstva bila odgajana po sajentološkim pravilima i uverenjima. Ironija je u tome što iako je odrasla na taj način i uvela glumca u kult, danas nema više nikakve veze sa ozloglašenom "crkvom", što je prilično iznenađujuće nakon svega.

Nakon razvoda od Kruza, u javnosti je ostala upamćena njena izjava kako je on mislio da mora da ostane u celibatu da bi "održao čistoću svog alata".

Njih dvoje su se inače upoznali na večeri tokom snimanja filma "Top Gun", koji se proslavio u Holivudu, a kako je Kruz kasnije izjavio privlačnost između njih dvoje se odmah osetila. Samo nekoliko meseci nakon stupanja u vezu, odlučili su da odu korak dalje, pa su se u maju 1987. godine zakleli na večnu ljubav.

Navodno su na tom tajnom venčanju bili jedino Kruzova majka i njegov kum Emilio Estevez.

Nažalost, njihov brak nije dugo opstao, pa je kraj usledio već 1990. godine. Svojevremeno, bivši par je izneo dve različite verzije o detaljima raskida.

Top Gan, Tom Kruz

Prvobitno su kružili navodi da je Mimi bila ljubomorna na Kruzovu karijeru koja je sve više i više išla uzlaznom putanjom. Pojavile su se i spekulacije da je bilo presudno to što je glumica bila šest godina starija od njega.

Kada se saznalo da se razvode, par je izdao jedno veoma konfuzno saopštenje za javnost:

"Iako je u našem braku bilo pozitivnih aspekata, bilo je nekih problema koji se nisu mogli rešiti čak ni nakon što smo radili na njima neko vreme", rekli su tada.

Tom Kruz
foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Međutim, Mimi je nakon toga otkrila za Plejboj da je jedan od problema bio i to što je Tom hteo da postane monah.

"Pa, evo prave priče. Tom je ozbiljno razmišljao da postane monah. Barem u tom vremenskom periodu, izgledalo je kao da se brak ne uklapa u njegove sveukupne duhovne potrebe", rekla je tada.

Mimi se danas inače aktivno bavi glumom i udata je za filmskog producenta Krisa Siafa sa kojim ima dvoje dece. Trenutno igra glavnu ulogu u seriji "Bosch: Legacy". Sajentologiju je potpuno ostavila iza sebe, a tokom godina retko smo mogli da je viđamo u javnosti.

Prvi put nakon dugo vremena, pojavila se na dodeli nagrada "Gracie", a svojim dolaskom je izazvala veliko interesovanje.

Glumica koja danas ima 66 godina, izgleda veoma lepo i dalje se vrlo aktivno bavi glumom, iako je prethodnih godina bila angažovanija u pozorištu.

(Kurir.rs/ Wanted)

Bonus video:

03:11

SEKTE HARAJU SVETOM! Pastuović: Svaka je sekta satanistička samo nazivi drugačiji OVA UMETNICA JE PRIPADNICA MRAČNE ORGANIZACIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track