ŠOK PREOKRET NA SUĐENJU ZA UBISTVO ALEKU BOLDVINU! Sada je slobodan čovek, mnogima sumnjivo što se snimanje UKLETOG fima nastavlja
Foto: Profimedia

da li je moguće?

ŠOK PREOKRET NA SUĐENJU ZA UBISTVO ALEKU BOLDVINU! Sada je slobodan čovek, mnogima sumnjivo što se snimanje UKLETOG fima nastavlja

Pop kultura -

Nešto manje od dve nedelje pre nego što je trebalo da počne mini-suđenje u Novom Meksiku za ubistvo snimateljke filma "Rust" Haline Hačins koje je počinjeno u oktobru 2021. godine, sve optužbe će za sada biti povučene protiv Aleka Boldvina.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Očekuje se da će nedavno imenovani specijalni tužioci Kari Morisi i Džejson Luis uskoro podneti svu papirologiju, kako bi odbacili optužbe za ubistvo iz nehata protiv glumca, ovenčanog sa nekoliko Emi nagrada. To znači da su spremni da dalje istražuju šta se zapravo dogodilo tog užasnog dana na ranču Bonanca Krik u blizini Santa Fea, ovaj slučaj bi mogao da vaskrsne u budućnosti, piše američki Deadline koji je došao do ovih informacija.

Predstavnici Okružnog tužioca Santa Fea nisu komentarisali situaciju kada su ih kontaktirali do krajnjeg roka u četvrtak. Za sada, bivša oružarka Hana Gutijerez-Rid još uvek ima optužbe protiv nje, čime se istraga drži otvorenom i zadržava pravo na sudski poziv tužiocima za dalje.

Alek Boldvin
foto: Printscreen YouTube

I Gutijerez-Rid i Boldvin su se ranije izjasnili da nisu krivi. Od intervjua za ABC samo nekoliko nedelja nakon ubistva Haline, Boldvin je više puta insistirao da nije povukao okidač na pištolju iz 1880-ih koji je ubio Halinu, ali se FBI nije složio sa tim u svom izveštaju objavljenom prošle godine.

Pošto su advokati Boldvina prošlog meseca osporili stanje oružja, izgleda da će dalja istraga o vatrenom oružju biti preduzeta kao deo svake obnovljene istrage. Ova najnovija događanja dešavaju se pošto je produkcija obnovljene produkcije filma "Rust" trebalo da počne u Montani sa Boldvinom i režiserom Džoelom Souzom, koji je takođeranjen u pucnjavi u oktobru 2021.

Prvobitno planiran da počne ranije ove nedelje, Rust 2.0 sada očekuje početak u petak, iako bi to moglo da se promeni na osnovu ovih novih dešavanja. Vreme odbacivanja optužbi protiv Boldvina neposredno pre nego što je novo snimanje filma počelo izgleda malo sumljivo, iako je rečeno da je to čista slučajnost.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Taj zlosutni potez specijalnih tužilaca takođe dolazi samo nekoliko dana nakon što je javno objavljeno podnošenje spiska svedoka za preliminarno ispitivanje koje počinje 3. maja. Čak i da su optužbe protiv Gutijerez-Rid još uvek aktivne, izgleda malo verovatno da će preliminarno ispitivanje, poznato kao mini-suđenje, ići po rasporedu, posebno sada kada tužioci iznova kopaju po dokazima, kontekstu i okolnostima koje su dovele do tragedije na setu.

Više od godinu dana nakon što je Halina Hačins umrla na snimanju filma, Boldvin i oružarka Hana optuženi su krajem januara po dve tačke za ubistvo iz nehata. Uz petogodišnje obavezno poboljšanje vatrenog oružja koje je kasnije odbačeno kao "neustavno", te optužbe su nosile maksimalno 18 meseci iza rešetaka i oko 5.000 dolara novčane kazne ako porota donese osuđujuće presude Boldvinu i Hani.

U to vreme, zvaničnici sklopili su sporazum o priznanju krivice sa pomoćnikom direktora "Rusta" Dejvom Holsom, koji je osuđen na šest meseci uslovne kazne.

Halina Hadčins, Halina Hačins
foto: Profimedia

Proteklih nedelja, Boldvin je dobio odobrenje od sudije Meri Marlou Somer da odsustvuje sa preliminarnog ispitivanja/mini-suđenja o optužbama za ubistvo iz nehata protiv njega. Ipak, koliko su se događaji brzo odvijali ove nedelje, država je objavila svoju listu svedoka od 35 osoba za mini-suđenje, gde će sudija Somer utvrditi da li ima dovoljno dokaza da se pređe na potpuno suđenje.

Odmah na vrhu te liste je direktor i kokreator filma, režiser Džoel Souza. Na listi se nalazi i supervizor scenarija Mejmi Mičel, koja tuži Boldvina i njegove kolege producente u jednoj od mnogih tužbi koje se još uvek vode protiv njih u Vrhovnom sudu LA-a i Novog Meksika, zatim mentora oružara Seta Keneja, još članova ekipe i gomilu policajaca.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Iznenadni preokret koje se desio za zvezdu i producenta Boldvina je i odluka okružnog tužioca Santa Fea, Meri Karmak-Altvis da se povuče sa slučaja krajem prošlog meseca. Iako retka, ta odluka je izgledala gotovo neizbežna u poslednjih nekoliko nedelja.

Inače, snimanje ukletog filma se nastavlja, na novoj lokaciji "Yellowstone Film Ranch" u Montani. Pre nesreće se snimalo na lokaciji u Novom Meksiku.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:14

OSMEH PUN RADOSTI: Poslednja objava snimateljke koju je na setu ubio Alek Boldin SLAMA SRCE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track