"SMRT MI DIŠE ZA VRATOM, NEĆU DA VAS LAŽEM": Slavni glumac otvoreno o detaljima STRAŠNE bolesti sa kojom se bori (VIDEO)

stanje mu se pogoršava

"SMRT MI DIŠE ZA VRATOM, NEĆU DA VAS LAŽEM": Slavni glumac otvoreno o detaljima STRAŠNE bolesti sa kojom se bori (VIDEO)

Pop kultura -

Majkl Foks (61) više od 30 godina se bori s Parkinsonovom bolesti, a u poslednje vreme mu se zdravstveno stanje pogoršalo pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Zvezda filmskog serijala 'Povratak u budućnost' dao je intervju za emisiju CBS-ovu emisiju 'Sunday Morning' i priznao koliko mu je teško. 'Neću dočekati 80. godinu', rekao je glumac, kako se može videti u najavi emisije.

"Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže", ispričao je Majkl novinarki Džejn Pauli. Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi, no zahvat mu je 'poremetio' hodanje pa je počeo 'lomiti' i druge delove tijela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku.

Objasnio je kako je 'veliki ubica' Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća. 'Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti', ispričao je Foks kojemu se mnogi dive jer se dugo bori s teškom bolesti i uvek se trudio biti optimističan.

Majklu su doktori postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima te je bio posvećen porodici

.Glumac je uvek nalazio snagu i u svojoj supruzi i koleginici Trejsi Polan (62) kojom se oženio 1988. te imaju bliznakinje Akvinu i Šajler (27) i kćer Esmu (21) te sina Sama (33).

"Trejsi i deca su neverovatni. Znam da zvuči dosadno, zvuči kao bajka, ali u braku smo 30 i nešto godina, tako da smo očito nešto dobro otkrili', rekao je Foks.

Majkl je upoznao Trejsi 1985. kada je angažovana kao njegova devojku u hit sitkomu 'Family Ties'. U to vreme je Polan bila u dugogodišnjoj vezi s Kevinom Bejkonom.

'Verovatno ćemo se venčati, ali osećam se kao da smo još deca, a brak je tako odrasla stvar. Strašno sam zaljubljena', govorila je tada glumica o vezi s Kevinom.

Majkl je imao dugogodišnju devojku Nensi Mekenon, a kasnije se šuškalo da ljubi Kornti Koks. Ipak, uskoro je započeo vezu s Trejsi s kojom je nakon serije snimao i film 'Bright Lights, Big City'.

Zaprosio ju je 26. decembra 1987., nakon sedam zajedničkih meseci.

'Nisam zapravo bio zabrinut da će me odbiti. Najteži deo je bio odlučiti kada ćemo se venčati i kako da niko ne zna za to', ispričao je Foks koji je kroz godine skupio više od 1.5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti.

Reč je o bolesti poremećaja pokreta zbog smanjenja lučenja hemijske supstancije dopamina u delu mozga koji ima važnu ulogu u kontroli voljnih pokreta.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:21

LEK ZA SVAKU BOLEST POSTOJI! Antonijević smatra da se nalazi OVDE, a da nas strah sputava: DECA MORAJU TO DA IMAJU U ŠKOLAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track