NEOBIČNA IMENA DECE POZNATIH: Anđelka ćerku nazvala Čarna, a ove svetske face kao da su se takmičile ko će dati BIZARNIJE IME
Foto: kpa / United Archives / Profimedia, AP/Evan Agostini, EPA/Sebastien Nogier, EPA/Ludovic Marin

lepa na svoj način

NEOBIČNA IMENA DECE POZNATIH: Anđelka ćerku nazvala Čarna, a ove svetske face kao da su se takmičile ko će dati BIZARNIJE IME

Pop kultura -

Informacija da je glumica Anđelka Prpić izabrala ime Čarna za svoju bebu, po ulozi koja je proslavila mnoge je naterala da podignu odbrvu u čuđenju jer to ime nije toliko često na našim prostorima.

Međutim, ćerka Mikija Manojlovića se isto zove Čarna (ona je glumica i rediteljka).

Anđelka Prpić
foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

Međutim, ona nije jedina poznata ličnost koja je svom detetu dala malo neobičnije ime - glumica Hristina Popović ima ćerku Luču, Skaj Vikler ćerku Strelu, kreatorka Suzana Perić ima ćerku Tifani.

Zatim, voditeljka Krstina Radenković ima sina Rogana, a legendarni Darko Rundek sina veoma dugog imena - David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest. No, ta imena su neobična i nesvakidašnja za naše područje, ali to svakako ne umanjuje njihovu lepotu.

Darko Rundek
foto: Printscreen/Facebook

Strane poznate ličnosti ne zaostaju za ovim trendnom, pa je tako glumica Skarlet Johanson sinu dala ime Kozmo.

Ona je zajedno sa suprugom Kolinom Džostom javnosti objavila ime svog prvog deteta objavom na Instagramu.

- U redu, dobili smo dete! Zove se Kozmo i jako ga volimo - napisao je Džost.

Skarlet Johanson, Kolin Džost
foto: Profimedia

Iako ime ima lepo značenje, dolazi od grčke reči za sklad i lepotu, istovremeno znači ime jednog od najpoznatijih časopisa današnjice, kao i ime koktela.

Ed Širan i njegova supruga Čeri Siborn svojoj novorođenoj ćerki su dali ime Lira Antarktika, a Gvinet Paltrou i Kris Martin završili su na naslovnicama časopisa, nazvavši kćer Epl (eng. apple, srp. jabuka).

Gvinet Paltrou
foto: POOL / Getty images / Profimedia

Prva ćerka Bijonse i Džej Zija zove se Blu Ajvi, a par je dao ogroman novac i osigurao zakonom ćerkino ime. Dakle, na svetu će postojati samo jedna osoba sa imenom Blu Ajvi i to je Bijonsina ćerka. Par je dobio i blizance, devojčicu i dečaka, ćerkica je dobila ime Rumi, po persijskom pesniku iz 13. veka koji paru jedan od omiljenih, dok je dečak ime Sir dobio po uzvišenoj gospodarskoj tituli.

Bijonse, Dzej Zi
foto: Profimedia

Glumica Džulija Stajls svom sinu dala je ime Stramer, dok je njegovo srednje ime Njukomb, odnosno novi češalj. Glumica nije otkrila zbog čega se njen sin tako zove, te je sve pstalo na nivou nagađanja.

Džulija Stajls
foto: Profimedia

Ni rijaliti zvezde, Hajde i Spenser Prat svom sinu dali su ime Ganer, a inspiraciju su pronašli u heroju iz islandskih mitova.

Zoi Saldana je odlučila da svom sinu da ime koje počinje istim slovom kao i njeno, te je dečaka nazvala Zen. Možda su glumica i njen suprug Marko Perego želeli da mališanovo ponašanje bude u skladu sa njegovim imenom.

Ijan Somerhalder i Niki Rid sinu su dali ipoprilično neobićno ime - Bodi, koje označava prosvećivanje, a takođe i drvo pod kojim je Buda prvi put meditirao. Ovo ime rimuje se sa imenima Kodi i Brodi i nakon što su ovi poznati roditelji tako nazvali svog sina, postalo je veoma popularno među imenima za bebu.

Deca najpoznatije starlete, Kim Kardašijan nose imena Nort Vest, Čikago Vest, Seint Vest i Psalm Vest, a ni ostali Kardašijani i Dženeri ne zaostaju sa nebičnim imenima - Tru, Air spisak je zaista podugačak.

Kim Kardašijan
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedno od možda najkontroverznijih imena za bebe bio je odabir Elona Muska koji je ćerku nazvao X Æ A-Xii, a Musk je voditelju podkasta Džou Roganu objasnio da se izgovara kao X-Ash (Ikseš).

Ilon Mask, beba
foto: Twitter/ Elon Musk

Neka imena zvuče potpuno bizarno, kao što je wacky-Kal-El (ludi-Kal El) koje nosi sin Nikolasa Kejdža, i Pilot Inspektor glumca Džejsona Lija, dok su neka samo nekonvencionalna.

Nikolas Kejdž
foto: Printscreen/Youtube

Pionir čudnih dečijih imena bio je Frank Zapa koji je svoju decu nazvao Moon Unit (Mesečeva Jedinica), Dweezil i Diva Thin Muffin (Diva Tanki Mafin).

Frenk Zapa

Deca čuvenog kuvara Džejmija Olivera i njegove supruge Džulijet Norton zovu se Poppy Honey Rosie (Mak Med Ruža), Daisy Boo Pamela (Bela Rada Bu Pamela), Buddy Bear (Drug Medved), Petal Blossom Rainbow (Latica Cvet Duga) i River Rocket Blue Dallas (Reka Raketa Plavi Dalas).

Dzejmi Oliver, pica
foto: Profimedia

Reper Rik Ros nazvao je svog sina Billion (Milijarda), a Bijonse i Džej Zi svoju ćerku Blue Ivy (Plavi Bršljan).

Deca pevačice Toni Brekston zovu se Denim (Teksas) i Dizel, a još jedno neobično ime nosi ćerka modela Laki Blu Smita koja se zove Gravity (Gravitacija).

Bruklin Bekam
foto: SPOT-LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tu su i Bekamovi - Bruklin i Romeo Bekam posebno privlače pažnju, mada ovaj prvi mnogo više jer osim neobičnog imena, on se trudi i da se probije i napravi karijeru, ali mu to ne uspeva za sada.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:20

SRPSKI GLUMAC SE JAVIO IZ HOLIVUDA USRED NAJVEĆEG ŠTRAJKA: Scenaristi su STRAHU da ih ne zameni VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track