SMRTNA KAZNA PRETI NEMAČKOM ROKERU: Osumljičen je za monstruozno ubistvo na Tajlandu, a ovo su detalji (FOTO)
Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

strašno

SMRTNA KAZNA PRETI NEMAČKOM ROKERU: Osumljičen je za monstruozno ubistvo na Tajlandu, a ovo su detalji (FOTO)

Pop kultura -

Nemački roker Olaf Torsten B. (52) jedan je od četvorice osumnjičenih za ubistvo nemačkog trgovca nekretninama Hansa-Petera Maka (62) na Tajlandu. On bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom, javlja "Bild".

Zamenik načelnika tajlandske nacionalne policije, Surahat Hakparn, rekao je za novinski portal „Thaiger“: "B. sada je optužen za ubistvo. Za ovaj zločin sledi smrtna kazna."

U toj zemlji jugoistočne Azije od 2003. godine za egzekucije se koriste smrtonosne injekcije.

Olaf Torsten
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Ostala trojica osumnjičenih, Nemice Petra G. (54) i Nikol F. (52) i Tajlanđanin Šahruh Karim U. (27), negiraju bilo kakvu umešanost u zločin, navodi "Thaiger". Dok Nemice G. i F. uglavnom ćute, U. se raspričao u policiji.

Kako navodi list, on je rekao: "Nisam ja ubio gospodina Meka. Gospodin B. me je naterao da pomognem u uklanjanju tela, plašio sam se za svoj život." U. će dobiti posebnu zaštitu iza rešetaka jer se strahuje da od kontakta sa bajkerima Olafa B, koji se nalaze iza rešetaka.

Istražitelji su zaplenili jedan od glisera Olafa B. nakon što su ga locirali u skrovištu "Motorbike Rocker Clubhouse" u Pataji. Pretpostavljaju da je planirao da ga iskoristi da pomoću njega baci Mekove delove tela u more. Istražitelji su pronašli Mekovo raskomadano i smrznuto telo u zamrzivaču u kući neveste rokera Nikol F.

Pored toga, bivši vlasnik motorne testere sa kojom je Mek iskasapljen rekao je policiji da ju je prethodno prodao Olafu B. i Šahruku Karimu U.

Kako navodi "Thaiger", advokat Olafa B. pokušava da prikaže taj čin kao nesreću, odnosno da B. nikada nije nameravao da ubije Meka. Došlo je do žestoke rasprave oko novca, a u toku te rasprave Mek je možda imao "srčani udar". U panici, njegov klijent je potom raskomadao telo, tvrdi odbrana.

Olaf Torsten
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Olaf B. će uskoro morati da ubedi sudiju ovom pričom.

Tajlandski istražitelji trenutno ne veruju u nevinost drugih uključenih strana. Kako navodi list "Kaosod", pretpostavljaju da su svi u bandi mesecima planirali ubistvo iz pohlepe.

Mek je nestao od 4. jula. Tri miliona bata (oko 78.000 evra) slilo se sa njegovog na deset drugih bankovnih računa.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

07:10

TRAMPA ĆE PODRŽAVATI ČAK I DA GA OPTUŽE ZA UBISTVO Jelača objasnio fenomen ogromne popularnosti bivšeg predsednika SAD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track