PRVO DETE NAM JE UMRLO PET DANA POSLE ROĐENJA! Petar Jelić se suočio sa bolnom TRAGEDIJOM: Drugi sin rodio se sa istim SIMPTOMIMA!
Foto: Damir Dervišagić

TUGA

PRVO DETE NAM JE UMRLO PET DANA POSLE ROĐENJA! Petar Jelić se suočio sa bolnom TRAGEDIJOM: Drugi sin rodio se sa istim SIMPTOMIMA!

Pop kultura -

Gitarista "Yu grupe" Petar Jelić i njegova supruga Aleksandra prošli su kroz pravu životnu dramu.

Prvi sin Viktor im je preminuo pet dana nakon rođenja, a kada je na svet došao Vuk usledila je borba.

Petar Jelić
foto: Dragana Udovičić

- Sve najgore što je moglo da nam se dogodi, dogodilo nam se. Umrlo nam je prvo dete, drugo se jedva izborilo za život i ostale su posledice koje se trudimo da prevaziđemo - izjavio je pre nekoliko godina Petar Jelić za "Gloriju".

Kako je tada ispričao Petar, uprvih godinu dana njihov sin je imao osam operacija.

- Ja imam dete sa posebnim potrebama, dakle moj sin Vuk je nakon rođenja u prvih godinu dana imao osam operacija na mozgu. Imali smo tu nesreću da nam je prvo dete umrlo pet dana posle rođenja i onda se rodio Vuk sa istim simptomima i njega smo uspeli da spasimo. Moja supruga i Vuk su proveli godinu dana u bolnici, on je sada dete sa posebnim potrebama i ima četiri dijagnoze: hidrocefalus, cerebralna paraliza, epilepsija i autizam - ispričao je ranije između ostalog Petar za "Telegraf".

Petar Jelić i danas živi u Švedskoj iako je na relaciji Švedska-Beograd svakog vikenda, a tamo inače radi i u školi.

Petar Jelić, Aleksandra Berček
foto: Vladimir Sporčić

Petrova supruga Aleksandra takođe radi u tamošnjoj školi, a u intervjuu za magazin "Gloria" 2018. godine je pričala o teškim trenucima kroz koje su prošli.

- Bila je to svakodnevna borba. Vukove oči smo uspeli da vidimo dvadeset drugog dana od rođenja, dok smo mu glas čuli tri dana kasnije - rekla je tada supruga Petra Jelića.

- Kada sam prvi put postala majka doktori su mi dali da potpišem papir da dete živo napušta bolnicu i ostale formalnosti, a morali smo to da učinimo kako bismo ga prebacili u Institut za majku i dete. Meni kao majci stavili su teret na dušu da mi je dete umrlo kao nesrećan slučaj i s time sam morala da živim tri godine. Posle je bilo bitno da vratimo osmehe na lica, da bismo nastavili dalje. Onda smo dobili Vuka i već prve noći započeli borbu za život. Nekoliko sati posle njegovog rođenja primetili smo da poprima čudnu boju kože, način disanja bio je isti kao kod Viktora. Prepoznali smo simptome i odmah reagovali, i uspeli smo da ga spasemo - rekla je Aleksandra.

Petrova supruga je u pomenutom intervjuu pričala i o tome kako nedelju dana dok je Vuk bio u bolnici ona nije imala snage da ga vidi zbog prognoza koje nisu bile dobre.

- Petar je insistirao na tome da Vuk treba da zna samo ono što mu mi roditelji nudimo i da to ne smeju biti suze i strah - rekla je tada Aleksandra.

- Najvažnije nam je da Vuk sada izgleda fantastično, da je on jedno nasmejano dete, jer smo to uspeli da mu prenesemo. Sve je u stavu, ostalo je samo forma - rekao je Petar u pomenutom intervjuu.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:30

TRAGEDIJA! ŽENU STIGLA VATRA NA PAR METARA OD MORA: Još jedna žrtva požara u Grčkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track