STOTINE FANOVA OPROSTILO SE OD TOTA KUTUNJA: Evo kako je izgledao ispraćaj italijanskog kantautora! (VIDEO)
Foto: Luca Marenda / Zuma Press / Profimedia

POSLEDNJI POZDRAV

STOTINE FANOVA OPROSTILO SE OD TOTA KUTUNJA: Evo kako je izgledao ispraćaj italijanskog kantautora! (VIDEO)

Pop kultura -

Stotine fanova okupile su se jutros u milanskoj bazilici Svetih Nereja i Ahilija, gde je održana pogrebna misa za svetski poznatog italijanskog kantautora i pevača Tota Kutunja.

Okupljeni fanovi su dugim aplauzom pozdravili kovčeg sa telom poznatog kantautora i pevača, a na ulazu u crkvu muzičari sa harmonikom i gitarom izveli su najpoznatiju Kutunjovu pesmu, Pravi Italijan (l'Italiano verro), koja je postala narodna himna 1980-ih godina, podseća torinski dnevnik Stampa.

"Toto je ostavio prelep trag u svetu muzike, nije živeo uzalud, jer za njim ostaju dobrota i lepota njegovih kompozicija", rekao je don Đanluiđi Panceri, paroh bazilike.

On je u svom govoru podsetio na pevačevu povezanost sa parohijom, u kojoj je kao mlad svirao orgulje, a kasnije se i venčao u bazilici Svetih Nereja i Ahilija sa svojom supugom Karlom 4. oktobra 1971. godine.

Kutunjo je bio plodan autor, koji je pisao tekstove i komponovao za mnoge italijanske umetnike i velike svetske zvezde, a među onima koji su došli da isprate poznatog pevača bile su brojne kolege i poštovaoci sa italijanske estrade.

Poznatog italijanskog kantautora ispratili su uz zvuke njegovog planetarno popularnog hita L'italiano, a kako je to izgledalo pogledajte u video-snimku u nastavku teksta.

(Kurir.rs/B92)

Bonus video:

00:28

Puhovski: Tužna tradicija Italije, Slovenije i Hrvatske pred ulazak u EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track