VUDI ALEN ODGOVORIO NA STRAVIČNE OPTUŽBE USVOJENE ĆERKE: Dok se on branio, u Veneciji BOJKOTOVALI njegovu premijeru 50. filma
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

nije se proslavio

VUDI ALEN ODGOVORIO NA STRAVIČNE OPTUŽBE USVOJENE ĆERKE: Dok se on branio, u Veneciji BOJKOTOVALI njegovu premijeru 50. filma

Pop kultura -

Prikazan je sinoć film "Coup de chance" reditelja Vudija Alena koji je u intervjuu za Variety pričao o kulturi otkazivanja, optužbama koje je protiv njega iznela njegova usvojena ćerka Dilan Farou i odlasku u penziji.

"Imam osećaj da, ako te otkazuju, ta kultura treba biti otkazana. Sve mi je to tako glupo. Ne razmišljam o tome. Ne znam šta znači biti "otkazan". Znam da je tokom godina sve bilo isto za mene", odgovorio je Vudi Alen na Filmskom festivalu u Veneciji.

Kultura otkazivanja je bojkot savremenog digitalnog doba. A određena osoba, brend ili kompanija "otkazuju" se na društvenim mrežama zbog izjava ili postupaka.

"Snimam svoje filmove. Ono što se promenilo je prezentacija filmova. Znate, radim i to jeste ista rutina za mene. Napišem scenario, skupim novac, napravim film, snimim ga, montiram, on se prikaže. Razlika nije u kulturi otkaza. Razlika je u načinu na koji predstavljaju filmove. To je velika promena", dodao je Vudi Alen koji je na premijeri bio sa suprugom Sun- ji sa kojom ga spaja kontroverzna priča.

Vudi Alen
foto: Profimedia

Međutim, njegovi filmovi se slabo distribuiraju ovih dana u SAD pa se čini da on ipak jeste pod kulturom otkazivanja.

Komentarišući optužbe Dilan Ferou da ju je on seksualno zlostavljao, ponovo je odbacio te optužbe i rekao je da sve temeljno ispitano, ali da nema dokaza za takve tvrdnje.

"Činjenica da se o tome i dalje priča uvek me navodi da pomislim da se možda ljudima sviđa ideja da se o tome govori. Znate, možda postoji nešto što je ljudima privlačno. Ali zašto?", rekao je.

U Veneciji je određen broj ljudi protestovao zbog prikazivanja filma Vudija Alena koji je pre godinu dana izjavio da razmišlja o odlasku u penziju. Pričao je o tome i u Veneciji: "Imam toliko ideja za filmove koje bi mogle da me dovedu u iskušenje da snimim te filmove, da pomislim da je to lako finnasirati. Ali ne znam da li imam isti žar da to i uradim i da provedem dosta vremena u skupljanju novca", piše TMZ.

Film "Coup de chance" je 50. filmsko ostvarenje Vudija Alena.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

02:06

Reditelj filma Strahinja: Treba da budemo ponosni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track