POSLEDNJE FOTOGRAFIJE KRALJICE ELIZABETE SNIMLJENE PRED NJENU SMRT: Videlo se da nešto nije u redu, svi odmah uočili jeziv detalj
Foto: Profimedia /Gareth Everett/Huw Evans Agency

PRVI PUT IMENOVALA PREMIJERA U ŠKOTSKOJ

POSLEDNJE FOTOGRAFIJE KRALJICE ELIZABETE SNIMLJENE PRED NJENU SMRT: Videlo se da nešto nije u redu, svi odmah uočili jeziv detalj

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II umrla je od starosti 8. septembra prošle godine u 15.10 sati, stoji u njenoj umrlici.

Smrt pokojne kraljice registrovana je u Aberdinširu 16. septembra 2022, a sudeći prema podacima iz potvrde, jasno je da su neki od članova kraljičine bliske porodice leteli prema Balmoralu kada je umrla.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Princ Vilijam, princ Endru, princ Edvard i grofica od Veseksa poleteli su avionom u 14.39 sati i sleteli u Aberdin u 15.50 sati, 20-ak minuta nakon kraljičine smrti, a u Balmoral su stigli u 17 sati. Princ Hari je pak za bakinu smrt saznao kad je njegov avion sletio u Aberdin predveče.

Kad je kraljica umrla u Balmoralu su bili samo princ Čarls i princeza Ana.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Da s kraljičinim zdravljem nešto nije u redu dalo se naslutiti kad je odustala od pojavljivanja na važnom događaju u Škotskoj, Braemar Geteringu, na kom je tradicionalno uvek učestvovala, te je od svog sina Čarlsa zatražila da je zameni.

"Odluka je donesena kako bi Kraljica bila zaštićena od suvišnih napora", poručeno je tad iz Bakingemske palate.

kraljica Elizabeta
foto: Jane Barlow/WPA-Pool/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ta odluka je donesena nakon što je Elizabeta odlučila da neće putovati u London kako bi se i zvanično oprostila od premijera Borisa Džonsona, a novu britansku premijerku Liz Tras primila je u dvorcu u Balmoral. Ovo je bilo prvi put da je kraljica imenovala premijera u Škotskoj, a tom prilikom su nastale poslednje fotografije kraljice Elizabete II.

kraljica Elizabeta
foto: Jane Barlow/WPA-Pool/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Iako se tokom susreta smeškala i nije se previše oslanjala na štap za hodanje, javnost je uznemirio pogled na ruke monarhinje. Na nadlanici je imala prilično veliku modricu, a na društvenim mrežama su odmah krenule rasprave o njenom zdravstvenom stanju.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track