EGZORCIZAM, VRISAK, VALJANJE U BLATU I MULJU: Ceo svet se sablažnjava posle BIZARNE REVIJE! "Ovo je jako bolno gledati" (VIDEO)
Foto: i_d/instagram / Instagram

KUD PLOVI OVAJ BROD

EGZORCIZAM, VRISAK, VALJANJE U BLATU I MULJU: Ceo svet se sablažnjava posle BIZARNE REVIJE! "Ovo je jako bolno gledati" (VIDEO)

Pop kultura -

Nedelja mode u Njujorku, koja je počela pre pet dana i koja se danas završava, donela je i reviju španske dizajnerke Elene Velez. Da li je bizarno dovoljna reč za ono što ćete videti? Sa tog modnog događa koji sasvim menja značenje reči "revija" pristigli su snimci koji prikazuju kako se manekenke valjaju u blatu i mulju. I to je samo deo onoga što je kreatorka označila kao "proslavu i egzorcizam savremenog uticaja ženstvenosti". "Šta ja to gledam?", "Besmisleno, valjanje u blatu", "Ovo je bolno gledati", komentarišu na Instagramu gde su objavljeni snimci.

Elena Velez želela je da revijom na Nedelji mode u Njujorku prikaže metaforu haotičnog neurednog isksustva ženstvenosti, to je makar bila njena namera. Svoju ideju predstavila je u sparnom skladištu u Bruklinu. Manekenke koje su nosile njene kreacije a koje one naziva antijunakinjama, padale su u blato koje je zamenilo stadardnu pistu, dok se pozadini čuo vrisak.

Šta je revija sa Nedelje mode u Njujorku zapravo trebalo da znači, Elena nije htela da otkrije do kraja prepuštajući to publici u kojoj je bilo i onih koji su želeli da uhvate manekenke za ruku i izvuku ih iz blata.

Blato i mulj u kojima su žene zarobljene, što bi mogla da bude jedna poruka revije, zasenile su modne kreacije ali su se ipak - ispod prljavštine i haosa, videli modeli od pamuka, lateksa, u boji slonovače...

"Izgubili smo dodir sa našim darom i odgovornošću da slikamo istinitu i lepu sliku našeg vremena. Čini mi se kao da dezinfekcija i unilateralizacija ženstvenosti u današnjoj popularnoj kulturi ne ostavlja mesta za nijanse i raznolikost koju zaslužujemo kao arhitekti svojih unutrašnjih života", izjavila je dizajnerka.

Neki na instagarmu je zovu i nesvaćeni genije, ali drugi poručuju: "Kada ponestane ideja i kreativnosti, šteta za moje oči što sam video ovo".

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

00:45

Revija Suzane Perić na Nedelji mode u Parizu naslov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track