ZASPAO U KREVETU LJUBAVNICE I NIJE SE PROBUDIO! U stanu se odigravala drama, pokušali su sve da zataškaju: Ovako se sve odigralo
Foto: printScreen Jutjub

možda niste znali

ZASPAO U KREVETU LJUBAVNICE I NIJE SE PROBUDIO! U stanu se odigravala drama, pokušali su sve da zataškaju: Ovako se sve odigralo

Pop kultura -

Brus Li jedna je od najvećih ikona pop kulture. Toliko je bio obožavan da su generacije odrasle gledajući njegove filmove i oponašajući prikazane borilačke veštine - teatralne udarce rukama i nogama, vrisak, mlataranje nunčakama... Zato i ne čudi što je njegova smrt 20. jula 1973. šokirala planetu.

Lažna vest

Brus Li
foto: Profimedia

Vest o tome da je neko ko je bio simbol snage i zdravlja, često nazivan "najspremnijim čovekom na svetu”, preminuo u 32. godini od loše kombinacije lekova izazvala je nevericu. Kad se otkrilo da je prva objavljena informacija - da je Brus Li preminuo u svom domu, kraj supruge Linde - lažna, malo ko je poverovao i u onu objavljenu nešto kasnije. Sumnja je počela da hrani teorije zavere, koje su se ekspresnom brzinom proširile planetom.

A šta kaže zvanična verzija o smrti?

Dva meseca ranije, u maju 1973, Brus Li je završio u bolnici u Hongkongu jer je pao u nesvest tokom postprodukcije filma „U zmajevom gnezdu”. Dijagnostikovan mu je edem mozga i brzo je otpušten kući. Samo nekoliko dana kasnije nastavio je svoj rigorozni sistem treninga i ishrane, ali se često žalio na glavobolje.

Brus Li
foto: Youtube

Poslednji dan života proveo je pripremajući film "Zmajeva igra smrti”, a onda je s producentom i biznis partnerom Rejmondom Čouom otišao kod tajvanske glumice Beti Ting Pej. Jedno vreme su prepravljali scenario, pa ih je Čou napustio. Lija je naglo zabolela glava i popio je lek "ekvadžezik”, kombinaciju aspirina i lekova za opuštanje mišića, iako je već popio neke lekove protiv bolova. Slavni glumac zatim je legao da spava, ali umesto u san, pao je u komu. Uplašena Tingpejova, za koju se pričalo da je Lijeva ljubavnica, pozvala je Čoua da se vrati, pa su zajedno pozvali lekare. Nažalost, kad je pomoć stigla, bilo je prekasno.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti oticanje mozga, čija se zapremina povećala sa 1.400 na 1.575 grama. To oticanje je, kako su zaključili lekari, izazvala reakcija na lek koji je popio.

Brus Li
foto: Profimedia

Kada je Kov stigao pronašao je Brusa kako leži potrbuške na krevetu, i Beti koja je bila pored njega, u stanju potpunog šoka, pokušavala ga dozvati da se probudi. Kov je shvatio da je već kasno, i da je već preminuo.

Brus Li
foto: Profimedia

Situacija nije bila nimalo dobra, ovaj slavni glumac mrtav je ležao na krevetu svoje ljubavnice, a njih dvoje bili su jedini svedoci. Razmišljao je kakav bi to skandal mogao biti i kako će za njegovu smrt kriviti i mediji i ostali. I tada je odlučio spasiti stvar, i da bi bilo najbolje da je Brus Li umro negde drugde, a ne u stanu svoje ljubavnice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track